Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:23Понеделник

  10 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  С роботи и кулинарни умения ученици презентират гимназиите си

  16-05-2018 0 887

  Снимка: Борислав Пенков

  С роботи, кулинарни и фризьорски умения ученици от бургаски гимназии презентираха учебните си заведения на тазгодишното издание на Панорама на средното образование, която бе открита вчера в БСУ. Свои щандове имат 22 учебни заведения от морския град. Общият брой на училищата е 51. От тях 17 са професионалните гимназии, 6 - профилираните гимназии, 26 средните училища, 3 обединените училища, Спортното училище „Юрий Гагарин" и НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров".

  „3700 ученици завършват седми клас и ще се явят на изпити по български език и литература и по математика", каза при откриването на Панорамата на средното образование Виолета Илиева - началник на Регионално управление на образованието в Бургас. Тестовете на завършилите седми клас ще се проведат на 21-и и на 23-и май, когато са матурите и на завършващите средно образование.

  „Много е приятно да се разходя и да видя как учениците презентират училищата си. Сигурна съм, че седмокласниците ще намерят своето училище, а вие своите ученици". С тези думи заместник-кметът по образование в Община Бургас Йорданка Ананиева се обърна към директорите на гимназиите и техните ученици, които участват в изложението.

  Роботи, работа с 3D-принтера, вкусни питки, показно на фризьорски умения, са само част от нагледните презентации на учениците в рамките на Панорамата на средното образование. По този начин възпитаниците на професионалните гимназии, средните училища и профилираните учебни заведения показаха какво са научили до момента в училището, в което са избрали да учат след седми клас.

  С всяка следваща година училищата избират различен и иновативен начин за своето представяне на изложението. Целта е да покажат максимално нагледно специалностите, по които приемат своите ученици и приложението на наученото по време на петгодишния период до завършване на средното образование. Посетителите могат да научат информация на място от учениците и от техните преподаватели, както и да получат рекламни материали с подробна информация за специалностите и оценките, които са необходими за прием в даденото училище.

  Панорамата продължава до петък.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72002
  gbp Британска лира GBP 2.19547
  chf Швейцарски франк CHF 1.73098
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder