Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  07:49Понеделник

  19 Август 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Събарят рейдовата кула на Пристанище Бургас

  12-08-2019 0 478

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  Обществена поръчка ще избира кой да събори рейдовата кула на Пристанище Бургас, показа проверка на „Черноморски фар“. Кулата е част от „Магазия 6“, намираща се на терминал „Бургас Изток 1“. Прогнозната стойност по поръчката е 270 000 лева, без ДДС, а участниците имат време да подават оферти до 14 август.

  Рейдовата кула представлява пристройка и надстройка на съществуваща магазия. Покривът на магазията се подравнява с обратни греди и монолитна плоча от стоманобетон, които подсилват конструкцията й. На това ниво са монтирани и стоманените греди Г1 – 2 броя и Г2 – 2 броя. Извън магазията на втори и трети етаж над козирката над рампата е изпълнена фахверкова стоманена конструкция, на която стъпва конзолно излизащата част на ниво +18,20 на сградата на рейдовия пост. Общо застроената площ е 165 квадратни метра, а височината й до кота корниз е 30.20 метра.

  В информацията по поръчката е посочено, че изпълнителят трябва да: изготви План за Безопасност и Здраве, съгласно Наредба № 2 за минималните изисквания на ЗБУТ; План за управление на строителните отпадъци, съгласно Наредба за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклираните материали; проект за етапите на събаряне, изготвен от лицензиран конструктор.

  За изпълнение по събарянето на Рейдова кула е необходимо да бъдат извършени следните видове СМР: демонтаж на ВиК и елинсталации; демонтаж на дограма и прозорци; къртене на плоча; демонтаж на покривни и стенни панели; просичане на греди и колони; демонтаж на колони и греди; демонтаж и рязане на стълбищни стоманени елементи; демонтаж и рязане на стоманени елементи от фахверка по оси 1, 3 и Ж; демонтаж на стоманени елементи от фахверка по оси 1, 3 и Ж до нивото на козирката над рампата на магазията; да се предвидят репарации по хидроизолацията на покрива на „Магазия 6“.

  Възложителят посочва още, че всички отпадъци по различните нива на сградата е необходимо да се свалят с кран, да се натоварят и да се извозят до депо, включително такса „депо“.

  Поради характера на сградата, нейното положение и наличието на друга сграда, която трябва да се пази, начинът на разрушаване е една сложна и трудна задача. На първо място трябва да се каже, че при разрушаването няма да се използват тежки машини за разрушаване с изключение на кран и камиони самосвали – четириосни и триосни за товарене на отпадъците.

   
   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.76583
  gbp Британска лира GBP 2.14848
  chf Швейцарски франк CHF 1.80194
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.