Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  12:53Понеделник

  09 Декември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Събарят рейдовата кула на Пристанище Бургас

  12-08-2019 0 654

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  Обществена поръчка ще избира кой да събори рейдовата кула на Пристанище Бургас, показа проверка на „Черноморски фар“. Кулата е част от „Магазия 6“, намираща се на терминал „Бургас Изток 1“. Прогнозната стойност по поръчката е 270 000 лева, без ДДС, а участниците имат време да подават оферти до 14 август.

  Рейдовата кула представлява пристройка и надстройка на съществуваща магазия. Покривът на магазията се подравнява с обратни греди и монолитна плоча от стоманобетон, които подсилват конструкцията й. На това ниво са монтирани и стоманените греди Г1 – 2 броя и Г2 – 2 броя. Извън магазията на втори и трети етаж над козирката над рампата е изпълнена фахверкова стоманена конструкция, на която стъпва конзолно излизащата част на ниво +18,20 на сградата на рейдовия пост. Общо застроената площ е 165 квадратни метра, а височината й до кота корниз е 30.20 метра.

  В информацията по поръчката е посочено, че изпълнителят трябва да: изготви План за Безопасност и Здраве, съгласно Наредба № 2 за минималните изисквания на ЗБУТ; План за управление на строителните отпадъци, съгласно Наредба за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклираните материали; проект за етапите на събаряне, изготвен от лицензиран конструктор.

  За изпълнение по събарянето на Рейдова кула е необходимо да бъдат извършени следните видове СМР: демонтаж на ВиК и елинсталации; демонтаж на дограма и прозорци; къртене на плоча; демонтаж на покривни и стенни панели; просичане на греди и колони; демонтаж на колони и греди; демонтаж и рязане на стълбищни стоманени елементи; демонтаж и рязане на стоманени елементи от фахверка по оси 1, 3 и Ж; демонтаж на стоманени елементи от фахверка по оси 1, 3 и Ж до нивото на козирката над рампата на магазията; да се предвидят репарации по хидроизолацията на покрива на „Магазия 6“.

  Възложителят посочва още, че всички отпадъци по различните нива на сградата е необходимо да се свалят с кран, да се натоварят и да се извозят до депо, включително такса „депо“.

  Поради характера на сградата, нейното положение и наличието на друга сграда, която трябва да се пази, начинът на разрушаване е една сложна и трудна задача. На първо място трябва да се каже, че при разрушаването няма да се използват тежки машини за разрушаване с изключение на кран и камиони самосвали – четириосни и триосни за товарене на отпадъците.

   
   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.