Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:12Вторник

  19 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Само след 5 дни: Аквапаркът в Равадиново отвори врати

  29-08-2018 0 2622

  Снимка:

  Апелативен съд – Бургас е отменил запечатването от НАП

  Данъчните ще наложат актове за 19 нарушения

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Аквапаркът в Равадиново отвори врати, съобщиха читатели на „Черноморски фар“, които са ползвали атракциона. Това се случва дни след като бе запечатан от данъчните със сериозни доводи.

  Тогава от НАП заявиха за изданието ни, че от доста време всички фискални устройства в комплекса, които не са малко на брой не е изпращана информация до централния софтуер на НАП. Това според данъчните е сериозно нарушение и може да става въпрос за укриване на голяма сума приходи, чрез някаква схема. Допълнително като тайни клиенти проверяващите установили, че не се издават касови бележки.

  Атракционът трябваше да е запечатан за минимум 14 дни и така на практика сезонът за него да приключи. Освен информацията от нашите читатели, на фейсбук страницата на аквапарка също има информация, че ще работят. „Утре, 29.08.2018 ще работим, заповядайте да се насладим на последните летни дни!“, пише там.

  А в коментар под статията от аквапарка уточняват: „Такъв акт за неиздадени касови бележки няма! Ако случайно сте посещавали аквапарка със сигурност ще сте запознат, че системата работи с гривни и при всяка покупка се издава фискален касов бон! Това, което НАП твърди е, че не получават Z отчети в системата си. Има няколко проверки от НАП с тайни клиенти и няма намерено нарушение“.

  От атракциона казват още, че разбрали от НАП, че не получават въпросните отчети и предизвикали проверки по тяхно настояване. „От никой не получихме ясен отговор каква е причината, както и как може да бъде отстранена. По закон трябва да имаме договор с фирма за обслужване на касовите апарати и да ги закупим от оторизирана фирма - всичко това е направено! Остава въпросът кой е виновен и какъв е проблема при положение, че не можем да докажем получават ли се или не тези отчети!“, казват още в коментара си от аквапарка.

  Репортерска проверка на „Черноморски фар“ установи, че собственикът на аквапарка е атакувал заповедта за запечатване пред Административен съд – Бургас и тя е отменена с решение от 28-и август.

  „Съдът приема, че вината за това фискално устройство, което не подава информация към НАП не е на аквапарка. Установено е, че собственикът няма ангажимента да се интересува дали данните пристигат в НАП. това което съдът е установил е, че реално дружеството си подава данните, а това, че не пристигат, не е по тяхна вина. С това решение съдът отменя разпореждането за предварително изпълнение“, коментираха от пресцентъра на съда.

  Запечатването трябва да бъде спряно до момента на връчване на наказателното постановление за констатираното нарушение. По данни от съда атракционът е бил запечатан 5 дни.

  По другите посочени нарушения от НАП съдът също е преценил, че няма достатъчно доказателства или са ирелевантни в случая. Едно от тях е, че жалбоподателят е извършвал други административни нарушения. От съда поясниха, че между аквапарка и НАП се водят още две дела, но те нямат отношение към този акт. Друго основание за запечатване според данъчните било, че жалбоподателят имал непогасени публични вземания и че аквапарка има занижени и нереални приходи. И по двете твърдения съдът решава, че нямат как да бъдат доказани в момента.

  От НАП отказаха да коментират, но са категорични, че на аквапарка ще бъдат състваени 19 акта за установени нарушения.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72654
  gbp Британска лира GBP 2.23217
  chf Швейцарски франк CHF 1.72153
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder