Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  06:38Сряда

  20 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Съучастник дъни автоинструктора с фалшивите книжки

  09-08-2018 0 5475

  Снимка: Борислав Пенков

  Въпреки яростната защита на адвоката и съпругата му, Красимир Ненчев остава в ареста

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Обвиняемият в схема за издаване на фиктивни шофьорски книжки Красимир Ненчев получи удар от съучастника си – лице на име Господинов. От Прокуратурата представиха документ за разпит на въпросното лице, в което той е описал механизма на действие на схемата, простираща се в няколко града в страната. Господинов е карал фиктивно курсовете вместо трети лица, които само си купували книжките. Ненчев обжалва мярката си за неотклонение, наложена му от Районен съд – Бургас, с която бе задържан под стража.

  Роденият в Айтос и живеещ в „Меден рудник“ Красимир смени адвокатите си в това заседание. Служебният Калоян Кръстевич отстъпи мястото си на вече назначения Росен Кожухаров.

  От пледоарията на държавното обвинение стана ясно, че Красимир е осъждан и преди за същото престъпление през 2016-а като сегашното е извършил в срока на условната присъда. Именно поради това прокурорът сметна, че е необходимо той да остане под стража, тъй като явно не се поколебава да извършва престъпления. Освен това имало опасност при евентуална по-лека мярка Ненчев да повлияе на бъдещите свидетели, които само той все още знае. Престъплението, в което е обвинен се води тежко умишлено и го грозят до 8 години „лишаване от свобода“. Прокуратурът заяви, че има обосновано предположение за авторството на престъплението, събрани са множество доказателства, сред които и разпити на свидетели. Назначена е и техническа експертиза, с която се цели да се провери дали има и други престъпления. Държавният обвинител завърши с думите, че конкретното престъпление не касае само документни измами, но и евентуална заплаха на човешки живот, заради факта, че „курсистите“ карат само фиктивно курса.

  Адвокат Росен Кожухаров започна пледоарията си с това, че не споделя аргументите на прокурора и на първоинстанционния съд. Той заяви, че Районен съд – Бургас е допуснал нарушение в мотивите си. Кожухаров обаче твърдеше, че липсват мотиви за авторството на престъплението. Той попита и кои са писмените доказателства по делото, както и за кои разпити на свидетели се говори в това производство, защото според него много от разпитаните и показанията им нямат отношение към това производство. За показанията на Господинов Кожухаров заяви, че той е казал, че не познава нито едно от лицата, за които се твърди, че се е явявало вместо тях на изпит. Свидетелят Вежди Алиш от Шумен пък бил разпитан от съдия. Пред него той заявил, че не познава обвиняемия и че такъв курс не се е водил. Кожухаров оспори и твърдението на Прокуратурата, че производството е в начална фаза като заяви, че по него се работи от 1 година. Защитникът бе категоричен, че не е налице обосновано предположение, че клиентът му е извършил престъпление. Според него няма данни и че Ненчев ще се укрие. От съда той поиска домашен арест.

  Съпругата на Ненчев също влезе в ролята на защитник. Тя заяви пред съда, че той е добър човек, съпруг и баща. Работил на две работи, за да издържа семейството си, въпреки че имал тежко хронично автоимунно заболяване. Според нея мъжът й никога не е показвал, че е опасен за обществото. В ареста нямало да му се отрази добре заради състоянието му, което освен медикаменти, изисквало и специален хранителен режим, иначе щял да се влоши. Сега бил добре, след като една лекарка преди време го стабилизирала с много скъпо лечение. И тя поиска от съда домашен арест.

  Ненчев не бе много словоохотлив и се съгласи със защитниците си. „Състоянието ми наистина е тежко, няма да се укрия, защото имам семейство“, каза той.

  След половинчасово съвещание Окръжен съд – Бургас със съдия Петя Георгиева все пак потвърди първоначалната мярка за неотклонение на Ненчев и го остави в ареста.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73174
  gbp Британска лира GBP 2.24331
  chf Швейцарски франк CHF 1.72305
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder