Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:27Сряда

  29 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Съветниците в Айтос без заплати ако отсъстват

  08-12-2019 0 766

  Снимка:

  Като първа точка в дневния ред на второто си заседание Общинският съвет в Айтос прие Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет и взаимодействието му с Общинската администрация на община Айтос, мандат 2019 – 2023 г. Правилникът беше одобрен с 25 гласа "за" и 4 "въздържал се".

  Единственото предложение по проекта за Правилник беше на БСП по "ГЛАВА ІХ: ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ чл.76. /1/. Възнаграждението се изплаща от Общинския бюджет, въз основа на заверен присъствен лист от председателя на Общинския съвет за участието на съветниците в заседание на Общинския съвет и заседание на постоянните комисии." От БСП предложиха друг текст - "Съветниците да не получават възнаграждение при отсъствие по неуважителни причини". Това предложение получи само петте гласа на съветниците от БСП, 7 съветници бяха "против", 15 се "въздържаха" от подкрепа.

  След кратка дискусия, мнозинството одобри аргументите на председателя на Общински съвет - Айтос, който е и председател на временната комисия, която изготви проекта за правилник, а то е, че "при отсъствие на общински съветник по каквато и да е причина, той няма да получи възнаграждение".

  След дискусията четирима общински съветници от БСП се "въздържаха" и не одобриха правилника. 25 съветници бяха "за", приемайки тезата, че няма да получат пари, независимо какво ги е препятствало да се явят на заседание.

  Според законовите изисквания проектът на правилник за организацията и дейността на Общинския съвет и взаимодействието му с общинската администрация на Община Айтос, мандат 2019 - 2023 г., беше предоставен на всички заинтересовани лица и публикуван на официалния сайт на Община Айтос. Спазен беше 14-дневният срок, считано от 14.11.2019 г., за предложения и становища по предложения проект. В сайта беше указано още, че предложенията или становищата по проекта могат да бъдат депозирани в деловодството на Община Айтос, на съответния адрес. В този срок не са постъпили предложения и становища, обяви в заседателната зала председателят Красимир Енчев.

  НП

   

   

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.