Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:11Четвъртък

  23 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  СДС-Бургас събра емблемите си за 30-тия си рожден ден

  08-12-2019 0 302

  Снимка:

  Бургаската структура на СДС  отпразнува 30-тата годишнина от създаването на партията като събра на едно място много от емблематичните си председатели и лица. Рожденият ден, който се състоя снощи в експозиционен център „Флора”,  бе уважен  и от представители на други политически сили, с които СДС  са си партнирали през годините. А усмивките на стотиците симпатизанти и приятели на синята идея направиха празника незабравим и емоционален.

   „СДС бе създаден като съюз на свободномислещи хора. На 7-ми декември 1989г. новосформираните  граждански движения, възстановяващите се стари пари както и т.нар. неформални групи се обединиха в един общ съюз за промяна на България. Това не е обикновена коалиция, като всички останали, които новата ни демокрация помни. Това е съюз на промяната и на демократичното бъдеще на страната. Този съюз постави България  на картата на Европа и в крайна сметка ни донесе  демокрацията”, заяви общинският  председател на СДС-Бургас Станимир Апостолов. Той благодари на всички, които се присъединиха към празника.  Сред тях бяха и емблемите на СДС през годините – д-р Лорис Мануелян, Васил Илиев, Васил Камберов, Христо Генчев и много други.

  „Връщайки се назад си мисля, че действително без СДС България нямаше да може да се промени. Партията даде изключително много на тази държава. За мен винаги е имало един отбор – синият „Левски”. И си спомням  как наврмето Екатерина Михайлова и Иван Костов казваха, че СДС и БСП са като  „Левски” и ЦСКА. Искам да кажа, че и досега си оставам твърд привърженик на „Левски” и СДС”, каза някогашният председател на сините д-р Лорис Мануелян, предизвиквайки бурни овации. Той изрази увереност, че с ръководството си в Бургас и с младите си хора,  СДС ще намери едно по-широко място на политическия небосклон.

  „Магичните три букви СДС за много хора означават емоция. СДС беше и е най-романтичният период от новата ни  българска история. Периодът, в който милиони българи вложиха сърцето, надеждите и любовта си в една коалиция, която да извърши така необходимата промяна от един строй към друг и да поведе държавата  по пътя към Европейския съюз, НАТО,  по пътя на по-добре развиващите се държави. Нека си пожелаем СДС оттук  нататък  да не бъде просто хубав спомен за едни прекрасни  години, а да започне ренесансът за СДС и  заедно да  успеем да извоюваме  достойния  живот и европейски  доходи за българските граждани.  Вярвам, че с  общи сили  можем да постигнем това”, заяви членът на НИС и регионален представител за Югоизточен регион Дончо Златев.

  Сред гостите бяха и политици, с които СДС са си партнирали през годините – Стефан Цинцарски и Георги Маринчев от „Гергьовден”, както и Иво Баев от ДБГ.

  Всички присъстващи се върнаха назад във времето, благодарение на разказа на един от старите председатели на СДС и настоящ областен управител Вълчо Чолаков. Емоционалната му реч  представи как преди много години той решава да се присъедини към СДС . Вълчо Чолаков вдъхна и силна надежда за бъдещето на партията. Той пожела на сините да са упорити и дейни, да вярват в себе си  и да отпразнуват и 40-ти, 60-ти и дори 100-тен рожден ден.

  Голямата торта за 30-тата годишнина на партията бе разрязана от областния председател д-р Георги Митев, общинският председател Станимир Апостолов, членът на НИС на СДС и областният секретар на сините Тошко Иванов.

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.