Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:21Неделя

  20 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Сериен изнасилвач подложил на изключителни гаври три проститутки

  07-09-2018 0 5681

  Снимка: Борислав Пенков

  Георги РУСИНОВ

   

  За изключително гнусна поредица от изнасилвания на проститутки разказаха на съвместен брифинг апелативният прокурор на Бургас – Любомир Петров, окръжният – Георги Чинев, шефът на бургаската полиция – Калоян Калоянов и говорителят на прокуратурата - Йовита Григорова.

  Три момичета, занимаващи се с проституция са станали жертви на серийния изнасилвач – Николай Паскалев от София. 43-годишният мъж е криминално проявен и е лежал в затвора за кражби, грабежи и крадене на автомобили. Трите случая със сексуалните гаври са от това лято – 22 юни, 8 юли и 30 август. Любомир Петров заяви, че по делото касае 11 тежко умишлени престъпления, които вероятно ще се и увеличат.

  „Пострадалите са млади жени на 22, 24 и 25 години като се определят като проститутки. Деянията са осъществени край Слънчев бряг, по пътя за „Ханската шатра“ където са проституирали трите момичета. В първите два случая е имало и втори извършител, който е в процес на установяване. След бой и заплахи са качени в автомобил, закарани в гориста местност, където са извършени изнасилванията спрямо двете пострадали, както и грабеж на парите и златните им накити. Третия случай също по този начин, осъществени са действия по физическо насилие и заплахи, както и връзване на ръцете и краката на пострадалата със свински опашки. Там извършителят е само Паскалев. Момичето отново е отведено в гориста местност, където също е изнасилвана, а след това и в къща в село Приселци, където отново е изнасилена и е държана до следващия ден на сутринта. Освободена е била с маска на главата и е отведена до село Старо Оряхово“, обясни той.

  Петров допълни, че са извършени множество процесуално-следствени действия и че извършителят е разпознат от пострадалите.

  „От дома в Приселци са иззети множество вещи относими към предмета на делото. Можем да говорим за една сериозна степен за доказване на обвиненията към това лице. Общо говорим за 11 тежки умишлени престъпления – 3 изнасилвания, 3 противозаконни лишавания от свобода, 3 отвличания и 2 грабежа. Вероятно ще има и още 3 обвинения за блудствени действия“, поясни апелативният прокурор.

  Прокурор Георги Чинев пък допълни, че Паскалев задържан до 72 часа и е внесено искане за постоянното му задържане под стража, което ще се гледа днес следобед в Окръжен съд – Бургас.

  „Извършена е за кратко време огромна по обем работа, която ни позволи да установим единия от извършителите на 11-те престъпления. Престъпленията са извършени с изключителен цинизъм, граничещ с нечовешкото. Жертвите след деянията личните им карти са били снимани. По този начин извършителят е бил наясно с тяхната самоличност и местонахождението им. Те са били и заплашвани, че ако проговорят ще претърпят неблагоприятни последици върху себе си. При последния случай, Николай накарал момичето да почисти и къщата му в Приселци“, добави Чинев.

  „Всички престъпления са тежки умишлени и са наказуеми с от 3 до 10 години. Това е по деянието отвличане. Вероятно обаче обвинението ще претърпи промени и ще се повдигне и за по-тежко, чиято наказуемост ще предположи лишаване от свобода от 7 до 15 години. Престъплението за противозаконно лишаване от свобода е наказуемо с лишаване от свобода от 6 години. За изнасилването е наказуемо с от 3 до 15 години затвор, а грабежите от 3 до 10 години“, каза още окръжният прокурор.

  Старши комисар Калоян Калоянов обясни, че въпреки заплахите и трите момичета са подавали сигнали до МВР, но чак при третия случай от 30 август са имали повече конкретика и са действали.

  „След добри съвместни действия с колегите от прокуратурата и ОДМВР-Варна извършителят беше задържан на място в къщата. Това ни даде и възможност да съберем доказателства за досъдебните производства. Отвратително деяние. Освен, че им е снимал личните карти е изкарал и сим картите и батериите на телефоните им, за да не може да се обадят в полицията. Изрично ги е предупреждавал да не звънят в полицията“, коментира шефът на бургаската полиция.

  Прокурор Петров поясни, че на този етап обвиняемия не дава никакви обяснения – нито отрича, нито признава. Чинев пък допълни, че пострадалите имат изключителна готовност да съдействат на разследващите за разкриването на престъпленията. „Споделят, че дори и проституиращи не са били обект на подобни гаври“, поясни той.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71534
  gbp Британска лира GBP 2.21938
  chf Швейцарски франк CHF 1.72609
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder