Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:24Неделя

  20 Май 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 18° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Серия протести заради случая „Брезичка“

  10-02-2018 0 393

  Снимка:

  Ина ПЕТРОВА

   

              Случаят с агресия от детска градина „Брезичка“ в Бургас отприщи вълна от протести, които започват в морския град и продължават във всички по-големи градове в страната. Организатор е Гражданска инициатива за  качествена и иновативна образователна система.

              Първият протест е планиран на 10 февруари в 11,30 часа пред общината в Бургас. На следващия ден недоволството се пренася във Варна. На 15 февруари е протестът в София, следват Велико Търново, Перник, Пловдив, Стара Загора.  Серията завършва в Русе на 25 февруари.

              „Протестите са в подкрепа на 14 наши предложения, които сме внесли в Народното събрание още през септември, но досега няма конкретни мерки. Искаме да покажем, че няма да се откажем и продължаваме с всевъзможни последващи действия“, заяви за „Черноморски фар“ Ема Черногорска, член на Инициативния комитет и председател на сдружение „За децата ни“.

              Сред основните искания на родителите са въвеждане на постоянно видеонаблюдение във всички помещения на ясли, детски градини и училища. Настояват също за мандатност на директорите, за личностни тестове, обучения и повишаване на квалификацията им. Заради проблема с големите групи от Гражданската инициатива предлагат да има допълнителен персонал, който да подпомага учителите и ресурсни учители за децата със специални образователни потребности. За да се издигне професията на учителите и да се повиши тяхната мотивация, те настояват за увеличаване на заплатите им. В същото време са категорични, че при каквато и форма на агресия спрямо деца, провинилите се възпитатели трябва да понасят най-строги наказания. „Едно от предложенията ни е това, което и сега ни направи впечатление. Провинилата се учителка сама подаде оставката си. Ние искаме такива оставки да не бъдат приемани, а при доказан случай на насилие или агресия, независимо дали физическа или вербална, този служител да бъде дисциплинарно уволнен, с всичките последствия от това“, посочва Черногорска.           

   

  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.66016
  gbp Британска лира GBP 2.23971
  chf Швейцарски франк CHF 1.66128
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.