Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:20Неделя

  20 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Серия протести заради случая „Брезичка“

  10-02-2018 0 511

  Снимка:

  Ина ПЕТРОВА

   

              Случаят с агресия от детска градина „Брезичка“ в Бургас отприщи вълна от протести, които започват в морския град и продължават във всички по-големи градове в страната. Организатор е Гражданска инициатива за  качествена и иновативна образователна система.

              Първият протест е планиран на 10 февруари в 11,30 часа пред общината в Бургас. На следващия ден недоволството се пренася във Варна. На 15 февруари е протестът в София, следват Велико Търново, Перник, Пловдив, Стара Загора.  Серията завършва в Русе на 25 февруари.

              „Протестите са в подкрепа на 14 наши предложения, които сме внесли в Народното събрание още през септември, но досега няма конкретни мерки. Искаме да покажем, че няма да се откажем и продължаваме с всевъзможни последващи действия“, заяви за „Черноморски фар“ Ема Черногорска, член на Инициативния комитет и председател на сдружение „За децата ни“.

              Сред основните искания на родителите са въвеждане на постоянно видеонаблюдение във всички помещения на ясли, детски градини и училища. Настояват също за мандатност на директорите, за личностни тестове, обучения и повишаване на квалификацията им. Заради проблема с големите групи от Гражданската инициатива предлагат да има допълнителен персонал, който да подпомага учителите и ресурсни учители за децата със специални образователни потребности. За да се издигне професията на учителите и да се повиши тяхната мотивация, те настояват за увеличаване на заплатите им. В същото време са категорични, че при каквато и форма на агресия спрямо деца, провинилите се възпитатели трябва да понасят най-строги наказания. „Едно от предложенията ни е това, което и сега ни направи впечатление. Провинилата се учителка сама подаде оставката си. Ние искаме такива оставки да не бъдат приемани, а при доказан случай на насилие или агресия, независимо дали физическа или вербална, този служител да бъде дисциплинарно уволнен, с всичките последствия от това“, посочва Черногорска.           

   

  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71534
  gbp Британска лира GBP 2.21938
  chf Швейцарски франк CHF 1.72609
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder