Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  01:48Сряда

  12 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Сертификатът „Коректна фирма” е кух

  10-03-2018 0 1298

  Снимка:

  „При изследване начина, по който се издава сертификатът „Коректна фирма”, се установи, че няма обективни критерии, върху които това да почива. Например, проучване, което би могло да изясни действително ли тази фирма е коректна. Няма и конкретно идентифицирани субекти, които да могат да се произнасят в резултат на някакви обективни критерии. Това каза председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по повод нови опити за издаване на подобни „грамоти”, въпреки забраната на контролния орган, която вече е потвърдена на първа инстанция и от съда.   

  „Нещо повече, ние установихме, че сред фирмите, получили такъв сертификат, има и търговци, които са били санкционирани от нас за некоректно поведение. Направихме и експеримент. Създадохме една „фирма”, която не беше осъществявала никаква дейност – без никакъв проблем тя получи този сертификат”, добави Маргаритов и заяви, че работата по казуса няма да спре. „Това е като да плевите една градина – можете да изтръгнете бурена, той да се появи на друго място. Но най-важното е да се полага необходимата грижа, за да може растението, основното, да се развива правилно”, каза в допълнение той.

  Според председателя на КЗП възниква и въпросът защо подобен механизъм печели доверието на търговци и други икономически субекти извън пазарните. „Търговците нека не се изкушават от това да получат един кух сертификат и да си мислят, че по този начин са коректни и лоялни, а да изпълнят понятието коректност със съдържание с предоставянето на качествени стоки и услуги, да имат лоялно и професионално отношение към клиентите”, препоръча Маргаритов.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71881
  gbp Британска лира GBP 2.16765
  chf Швейцарски франк CHF 1.73882
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder