Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:26Сряда

  20 Юни 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 23° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Ще дават под наем обекти в нов спортен комплекс

  16-02-2018 0 1545

  Снимка:

  Очаква се базата да заработи до два месеца

   

  Георги КОСТАДИНОВ

  Общински съвет - Бургас отново ще разгледа отдаването под наем на заведения за хранене в новия спортен комплекс в „Славейков“. Припомняме, че на заседанието на ОбС през декември миналата година бе взето решение там да функционират закрито и открито кафе.

  Оказа се обаче, че непосредствено след публикуване на заповедта, на официалния имейл- адрес на Община Бургас, е постъпил сигнал, в който жалбоподател твърди, че в цитираната заповед за откриване на конкурсната процедура са допуснати грешки. Освен това е посочено, че даденият срок за изготвяне на идеен проект след определената в заповедта дата на оглед е твърде кратък.

  На свое заседание Комисията за провеждане на търгове и конкурси е констатирала, че в съобщението за обявяване на издадената заповед е допусната фактическа грешка при изписване годината на провеждане на конкурса и съответно за закупуване и подаване на предложения за участие, като в сайта на Община Бургас грешката е коригирана още същия ден. Установено е и че даденият срок за изготвяне на идеен проект е твърде кратък, тъй като оглед на обекта е насрочен за 30.01.2018 г., а срокът за подаване на предложения за участие в конкурса е 02.02.2018 г.

  Предвид горните констатации и с оглед законосъобразното провеждане на конкурсната процедура, Комисията е взела решение да бъде върната на Димитър Николов издадената заповед, с която е открита конкурсната процедура за отстраняване на допуснатите неточности и определяне на по-дълъг срок след дата на оглед за изготвяне на идеен проект.

  След връщането на посочената заповед е извършена проверка на конкурсната процедура, при която е констатирано, че даденият срок за изготвяне на идеен проект е твърде кратък, както и необходимостта от извършване на допълнителни инвестиции в обектите, което мотивира по-дълъг срок за отдаване под наем на обектите - предмет на конкурса.

  Така отдаването под наем се променя от 5 на 10 години. Самата конкурсна годишна наемна цена не трябва да бъде по-малка от 24 550 лева, без ДДС.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.68926
  gbp Британска лира GBP 2.22562
  chf Швейцарски франк CHF 1.69527
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.