Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  19:02Петък

  23 Март 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Ще дават под наем обекти в нов спортен комплекс

  16-02-2018 0 1041

  Снимка:

  Очаква се базата да заработи до два месеца

   

  Георги КОСТАДИНОВ

  Общински съвет - Бургас отново ще разгледа отдаването под наем на заведения за хранене в новия спортен комплекс в „Славейков“. Припомняме, че на заседанието на ОбС през декември миналата година бе взето решение там да функционират закрито и открито кафе.

  Оказа се обаче, че непосредствено след публикуване на заповедта, на официалния имейл- адрес на Община Бургас, е постъпил сигнал, в който жалбоподател твърди, че в цитираната заповед за откриване на конкурсната процедура са допуснати грешки. Освен това е посочено, че даденият срок за изготвяне на идеен проект след определената в заповедта дата на оглед е твърде кратък.

  На свое заседание Комисията за провеждане на търгове и конкурси е констатирала, че в съобщението за обявяване на издадената заповед е допусната фактическа грешка при изписване годината на провеждане на конкурса и съответно за закупуване и подаване на предложения за участие, като в сайта на Община Бургас грешката е коригирана още същия ден. Установено е и че даденият срок за изготвяне на идеен проект е твърде кратък, тъй като оглед на обекта е насрочен за 30.01.2018 г., а срокът за подаване на предложения за участие в конкурса е 02.02.2018 г.

  Предвид горните констатации и с оглед законосъобразното провеждане на конкурсната процедура, Комисията е взела решение да бъде върната на Димитър Николов издадената заповед, с която е открита конкурсната процедура за отстраняване на допуснатите неточности и определяне на по-дълъг срок след дата на оглед за изготвяне на идеен проект.

  След връщането на посочената заповед е извършена проверка на конкурсната процедура, при която е констатирано, че даденият срок за изготвяне на идеен проект е твърде кратък, както и необходимостта от извършване на допълнителни инвестиции в обектите, което мотивира по-дълъг срок за отдаване под наем на обектите - предмет на конкурса.

  Така отдаването под наем се променя от 5 на 10 години. Самата конкурсна годишна наемна цена не трябва да бъде по-малка от 24 550 лева, без ДДС.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде да бъде паметникът на кан Тервел?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.58418
  gbp Британска лира GBP 2.24074
  chf Швейцарски франк CHF 1.67122
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.