Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  05:29Понеделник

  24 Септември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 19° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Ще изкарат ли търговците навреме масите по кафенета на „Богориди“?

  07-03-2018 0 1758

  Снимка: Борислав Пенков

  Георги РУСИНОВ

   

  Вчера на работна среща в Община Бургас се срещнаха търговци, предимно наематели по "Богориди" и представители на администрацията. Целта й бе да се обсъди бъдещата визия на централния булевард и ремонтните дейности по него.

  Един от наемателите, собственик на заведение на "Богориди", коментира пред "Черноморски фар", че по проекта за ремонт има много промени по улицата – тенти, пейки, осветителна тела с висяща растителност по тях и други.

  Той сподели, че най-вече собствениците и наемателите на заведения са зависими от ремонтите и промените по булеварда. „Аз например, ако досега съм имал 30 маси отвън, сега ще са по-малко. Това обаче не е при всеки. При мен е така, защото се поставят едни пейки“, сподели ресторантьорът. Хората от неговия бранш се притесняват най-вече кога ще приключат ремонтните дейности, защото са зависими от това. От Община Бургас са им дали 24 май като краен срок. Пояснено им е, че малко се е забавил ремонтът, заради ВиК и тяхната работа. „На мен това ми е големият проблем – ако не мога да си сложа маси отпред през целия април и май, това са 60 дни или 2 наема, от които аз губя“, допълни той.

  Станислав Балабанов, който също е наемател и върти заведение на централния булевард, бе много доволен от срещата с Община Бургас. „Много гъвкави хора от общината. Задаваш си въпроса, отговаря ти се кое е възможно и кое не. Като цяло останахме доволни от срещата. Дори по предложенията на колеги наематели се направиха някои размествания по проекта“, заяви той. Пред неговото заведение също ще има пейки, но той не се оплаква. Балабанов бе доволен, че им е казано, че когато приключат ремонтите с машини и багери по булеварда, то собствениците на заведения ще могат да изкарат масите си отпред.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.66326
  gbp Британска лира GBP 2.18773
  chf Швейцарски франк CHF 1.74192
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder