Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  03:53Петък

  26 Април 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Ще ни искат още пари за старите асансьори

  12-02-2019 0 498

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  Нови подобрения на старите асансьори се очаква да бръкнат в джоба на всички, които ги ползват. След мъчителното отделяне на средства за устройствата, които да осигуряват постоянна връзка с външния свят и по-конкретно с дежурно лице от фирмата, която поддържа асансьора, сега се мисли за нова модернизация. Целта е кабините, които в повечето случаи са остарели, да бъдат снабдени със съвременни системи за сигурност. Тази реанимация на старите лифтове по предварителни разчети би струвала по около 2500 на асансьор.

  „Не оспорвам това, че подобни  действия по реновация на асансьорите трябва да се направят. Има полза. Но със сигурност това ще натовари бюджетите на етажната собственост. Бургазлии трудно събраха пари за това алармено устройство, камо ли за тези механизми. Това ще е проблем за гражданите. По принцип хората отделят трудно пари за общите части. Даже тези, които не ползват асансьори – живеещите на първи и втори етаж, инвалидите, които нямат нищо общо с асансьора, Общото събрание не ги освобождава от заплащането на такси. А би трябвало, защото финансовото бреме става тежко за такива случаи. Но пък и останалите не могат да отделят пари, за да ги освободят. Ако говорим за посочената сума, по някакъв начин трябва да има  помощ към етажните собствености“, коментира общественият посредник на Бургас Тодор Стамболиев.

  Допълнителните изисквания към асансьорите ще се подложат на обществено обсъждане. Ако бъдат приети, собствениците вероятно ще имат 5-годишен срок, за да модернизират асансьорите, се уточнява от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какви яйца ползвате за Великден?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.75837
  gbp Британска лира GBP 2.26278
  chf Швейцарски франк CHF 1.72047
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder