Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  06:51Понеделник

  20 Май 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Ще учат иврит в Колежа по туризъм

  15-03-2019 0 491

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  Наред с английски, немски или френски като западни езици и полски, руски и чешки от славянските, бъдещите студенти в бургаския Колеж по туризъм от следващата учебна година, най-вероятно ще имат възможност да изберат за изучаване и иврит. До момента те се подготвят по един западен и един славянски език. От следващата година ще се предложи и факултативно  изучаване на по-екзотични езици. Особено голям интерес към момента има иврит, заради големия брой туристи от Израел, затова от ръководството обмислят въвеждането му.

  Учебното заведение разкрива и уникална за страната специалност  „Организация на туроператорската и турагентската дейност“. Поне двадесет студенти ще бъдат приети в нея през есента. По този начин учебното заведение отговаря на търсенето на такива кадри за работа по Черноморието.

  „Откриваме нова специалност, която няма дериват в никое учебно заведение в страната. Хората, които ще се обучават в тази специалност ще могат да бъдат управители на туристически фирми, да се занимават с турагентска дейност и най-вече да са екскурзоводи.

  Големият акцент пада върху подготовката им като екскурзоводи, защото се прави съвсем нов учебен план и се въвеждат дисциплини като география на туризма, история и културно-историческо наследство. За пръв път се слага мащабен акцент и върху практическото обучение – четири часа седмично практика в реална среда“, разясни директорът на Колежа проф. Диана Радойнова.

  Вече има сключени договори с множество фирми, чиито собственици са бивши студенти на колежа. Те ще осигурят на студентите реална среда, в която да добиват опит, например чрез екскурзии или обиколки на определени градове.

  Колежът по туризъм има сключен договор за сътрудничество със сродния колеж в Лозенград, Турция. Идеята е да се направи обмен на студенти между двете учебни заведения. В момента се разработва и проект за представяне на градското културно наследство на двата града.

  За пръв път учебните планове в бургаския  колеж се съставят с помощта на комисия, в която участват реални представители на бранша, хора, които са в системата на туризма със стаж и създадено добро име.

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  За кого ще гласувате на Евроизборите?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.75065
  gbp Британска лира GBP 2.23281
  chf Швейцарски франк CHF 1.73343
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder