Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:56Вторник

  16 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 15° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Ще въвеждат зелена зона

  02-12-2017 0 1122

  Снимка: илюстративна

  Живеещите около Морската градина от доста време се оплакват  от транспортния хаос през лятото. Те  поискаха в Бургас да има платена зелена зона. На предстоящата декемврийска сесия общинските съветници ще гласуват дали новото платено паркиране ще стане факт. Докладната записка е на кмета Димитър Николов. Предложението е Зелената зона да обхване една част от Приморски парк и част от комплекс „Лазур”.  Ако бъде приета, зелената зона ще работи само от  май до края на септември. Ползващите я ще заплащат по 1 лев на час във времето от 11 до 20 часа.

  „Целта, с която се предлага промяната е да се установи траен ред за паркиране и нормално движение на всички превозни средства в района.  Да оптимизира трафика и да гарантира безопасното движение не само на автомобили, но и на пешеходци и колоездачи. Да посрещне нуждите и да откликне на необходимостта от контрол при паркирането на постоянно нарастващия брой автомобили в района и особено в рамките на летния сезон. Да се използват оптимално възможностите на уличната мрежа за обособяването на паркоместа, предвид градоустройствените особености, като успоредно с това бъдат съобразени с новата организация на движението, проекта за Интегриран градски транспорт, системата от велоалеи и действащите подробни устройствени планове.

  За прилагане на новата уредба ще бъдат заделени средства в бюджета на общината за ОП „Транспорт“, в размер на около 125 000 лева”, се казва в докладната на кмета.

  В социалната мрежа вече се вихри дискусия по въпроса за Зелената зона. Коментарите са от пълно одобрение до пълно отричане и всеки гражданин защитава своят теза, в зависимост от това дали живее някъде в центъра на Бургас и указаните райони или извън него. 

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.68795
  gbp Британска лира GBP 2.23286
  chf Швейцарски франк CHF 1.70904
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder