Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  02:01Събота

  22 Февруари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Силно бургаско присъствие в листата на Движение 21 за евровота

  23-04-2019 0 2626

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  Двама бургазлии присъстват в листата на партията на Татяна Дончева - Движение 21 за изборите за Европейски парламент, установи „Черноморски фар“. На престижното четвърто място Татяна Дончева, известна още с прозвището „поразяваща уста“ е поставила адвоката от Бургас Драгомир Ошавков, който беше едно от лицата на протеста на бургаските адвокати срещу законовите промени, изискващи от адвокатското съсловие да доносничат на ДАНС за делата на своите клиенти.

  Сред своите съседи в бургаския комплекс „Славейков“ Драгомир Ошавков е известен още като „адвокатът с кучето“ заради това, че често може да бъде видян да разхожда в квартала сибирското си хъски. Това, което само малцина от близкия му кръг приятели знаят е, че той е запален фен на тежкия рок и често със съпругата си посещават концерти на любими групи в страната и чужбина. На въпроса какво би взел със себе си ако бъде избран в Европейския парламент, адвокат Ошавков отговаря така: „Малко здрав разум и много национална отговорност“.

  Той отбелязва, че без значение колко широко се прокламират общоевропейските принципи на солидарност, в края на краищата Европарламентът е място, където всяка една държава защитава собствения си национален интерес и би трябвало представителите на България  да не правят изключение.

  „Показателно за това е поведението на големите страни-членки като Франция и Германия, които не се посвениха да прокарат пакета „Мобилност“, въпреки че той е очевидно в нарушение на основни европейски принципи като конкурентност и свободно движение на стоки и услуги. В края на краищата Франция постави интересите на собствените си фирми-превозвачи над тези на фирмите от страните от Източна Европа, а реакцията на българските евродепутати беше неединна и закъсняла“, казва Ошваков.

  Другата бургаска връзка в листата на Движение 21 е финансистът Гергана Георгиева. Гергана е едно от новите лица на партията в Бургас и затвърждава тенденцията около Движение 21 да се събират интелигентни хора – представители на свободните професии, ползващи се с добро име и професионална реализация.  Тя е с две висши образования – „География“ и „Финанси“ и работи като главен счетоводител. Гергана е запален ценител на автентичната българска народна музика. Когато има свободно време играе народни танци в танцова група „Бургос денс“ в читалище Ветрен.

  За  българските евродепутати Гергана твърди, че е очевидно, че досега те не са се ползвали с достатъчно авторитет и уважение в Европарламента. Причините за това не се коренят единствено в това, че представляват малка и бедна страна като България.

  „Както навсякъде другаде, уважението се печели с характер и отстояване на собствения интерес. Най-новата история на страната ни показва за пореден път, че послушковците в политиката може да са удобен партньор за европейските си партньори, но това не означава, че ги уважават и че се съобразяват с тях“, обясни Георгиева.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли Никулден да е неработен за Бургас?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.