Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  02:28Петък

  19 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 15° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Симеонов сe прицели в „Града на греха“

  04-06-2018 0 538

  Снимка: Борислав ПЕНКОВ

  Вицепремиерът Валери Симеонов се закани на  големите незаконни обекти в Слънчев бряг. На територията на Южния плаж в комплекса, според него, има общо 11 такива, които се намират в „Града на греха“. Пет от тях в най-скоро време трябва да бъдат премахнати. Вицето преди седмици е подал сигнал за тях. Част от тях събирали по 4 000 души и по закон трябвало да бъдат първа или най-много втора категория,  има и незаконни паркинги и навеси.“Не може да сложиш бариери на общински път или да си правиш каквото си искаш“, възмути се Симеонов пред медиите след срещата си с всички институции, които осигуряват туристическия сезон.

  Първото работно заседание преди началото на активния туристически сезон за синхронизиране на действията и уточняване на необходимите мерки, се проведе в залата на Областна управа в Бургас.  То е регулярно и през активния сезон ще се провеждат още много такива. „Миналата година имахме повишение на приходите благодарение на по-сериозния контрол“, подчерта Симеонов и допълни, че не по-маловажно е това да се повишава и качеството на туристическия продукт, който се предлага на чужденците. „Това естествено се постига със спазването на нормативните изисквания и недопускане да има хора, които да си тръгнат недоволни“. А повишаването на качеството неминуемо води и до повишаване на цената, и довеждане на по-заможни семейни туристи, убеден е вицепремиерът.

  Симеонов коментира по отношение на незаконните обекти, че информацията е  обобщена, и сигналът за нея е изпратен на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той обаче не се ангажира с това кога ще бъдат премахнати – всичко било въпрос на време.

  По време на срещата с медиите Симеонов анонсира законопроектите, които са внесени в навечерието на този сезон и се очаква да минат  в Народното събрание, за да се облекчи работата на институциите, ангажирани с контрола : Закона за шума, Закона за апартхотелинте и Закона за устройство на територията. Промените са важни и касаят изчистване на определението за преместваемите обекти. А процедурата по поставянето и премахването на такива обекти да мине изцяло в правомощията на главния архитект. В момента е така, но се неглежирала ролята на главните архитекти  „ И утре онези огромни молове, които се намират в Южния плаж на  Слънчев бряг, на пясъка, които са направени без проекти и строителни разрешения, не дай Боже, нещо стане и тези конструкции паднат и смачкат хора  - ще разберете за какво става въпрос и защо съм се фиксирал върху тях“, направи препратка към искането за премахване на незаконните обектиа Симеонов.

  На многото нападки отправяни във връзка със  промените в Закона на шума, вицепремиерът, бе категоричен, че промените касаят единствено облекчаване работата на проверяващите. „Ще превърнем действията на администрацията от безкраен турски сериал в едноактна театрална пиеса“, образно се изрази вицето, и допълни, че това по никакъв начин няма да попречи на сезона.

   

  И тази година ще има изненадващи проверки.

   

  „При инспекцията, която направихме преди два дни дори полицаите не знаеха, къде отиваме. Водихме се от силата на шума. Съсредоточаването на гюролтията е по главната алея на Слънчев бряг и по крайбрежната. Те така са  традиционно разположени заведенията – нарушители“, призна вицето.

  Симеонов  постави и предизвикателство пред медиите: да следят къде ще има наскоро голям купон – там щяла да е и следващата проверка.

  Според внесените промени в Закона за шума, освен завишаване на санкциите и делигиране на правата за проверки на МВР, ще има ясни правила за  сертифициране на новите заведения.  След гласуването на промените, полицаите ще могат да съставят актове за нарушенията директнто.  „Няма да е  както досега – проверките да се правят  от служители на РЗИ, които ходят заедно с полицаи, след което предават протокола в Общината и тя, ако прецени съставя акта", обясни вицепремиерът.  

  Часовият пояс за тишина си остава същия от 23 часа до 8.00.  А обществените мероприятия не подлежат на режима.

  Във връзка с изказванията на министър Ангелкова и на вицепремиерът Каракачанов, Валери Симеонов отсече: „Не ме карайте да коментирам изказвания на неподготвени хора или на хора, които са разбирачи от всичко“.

  По отношение на станалото наскоро убийство в най-големия комплекс, Симеонов е убеден, че няма как то да се отрази негативно на потока на туристи, защото е битово и такива драми стават навсякъде по света. А Българското Черноморие продължава да бъде с минимален риск от терористични атаки. Това допълнително пренасочва туристически поток.

  И тази година ще има командировани служители от вътрешността на страната. Ще бъдат подсилени звената РЗИ и ДАЙ, допълни вицето.

  Областният управител Вълчо Чолаков съобщи че в НАП има назначени нови 60 служители, които допълват тяхната структура във връзка с проверките през лятото. „Проверките са насочени към спазване на законодателството, не към пречене на бизнеса. Те ще спомогнат и за лоялна конкуренция между фирмите и браншовете“, обобщи той.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.69998
  gbp Британска лира GBP 2.22651
  chf Швейцарски франк CHF 1.708
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder