Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  10:18Вторник

  21 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Скандинавието и Германия търсят наши готвачи

  12-10-2019 0 654

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  „Тризвезден хотел в  Обервайсбах, малко градче, с 1800 жители  и родно място на основателя на  педагогическата концепция за детски градини сред природата в  природния парк „Трюринговата гора“  търси готвач. Това е само една от многото обяви за работа в областта на ресторантьорството  за Германия. Търсят се основно готвачи за всякакви позиции, както и всякакъв обслужващ персонал в областта на храненето.  Позициите, които се предлагат, не са от съмнителни фирми или от уста на уста, а минават през европейската мрежа за търсене на работа в рамките на Европейския съюз, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, а също така и Конфедерация Швейцария - EURES.

  Дори в една от обявите е специално подчертано, че се търси сервитьор/ка за гурме ресторант и помощник-сервитьор пак за същото място в Германия – Шпреевалд.

  Търсят се също и хора за работа в хотелите  като рецепционисти. Освен за Германия такива служители  се търсят и за Швеция, Испания.

  Въпреки уверенията на родните туристически гурута, които твърдят, че предстоящият зимен сезон ще бъде суперуспешен, със сигурност голяма част от онези хора, които бяха заети в хотелите и ресторантите по Черноморието, ще потеглят за примамливите кътчета на Германия или Испания, най-малкото заради това, че заплатата им ще бъде далеч по-добра от това, което са получавали тук. А дали ще се върнат за следващия сезон по морето – едва ли някой може да каже.

  Извън туристическия бранш чрез европейската мрежа за намиране на работа  се търсят още машинни инженери, електротехници, корпоративни адвокати, международни шофьори, чистачки, та и продавачи. Неизменно за Холандия се търсят хора за работа с цветя и луковици. За Ирландия работници във фабрика за обработка на месо. А за Дания агроном-инженер, управител на фирма и организатор производство.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.