Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  07:12Сряда

  11 Декември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Скандинавието и Германия търсят наши готвачи

  12-10-2019 0 545

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  „Тризвезден хотел в  Обервайсбах, малко градче, с 1800 жители  и родно място на основателя на  педагогическата концепция за детски градини сред природата в  природния парк „Трюринговата гора“  търси готвач. Това е само една от многото обяви за работа в областта на ресторантьорството  за Германия. Търсят се основно готвачи за всякакви позиции, както и всякакъв обслужващ персонал в областта на храненето.  Позициите, които се предлагат, не са от съмнителни фирми или от уста на уста, а минават през европейската мрежа за търсене на работа в рамките на Европейския съюз, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, а също така и Конфедерация Швейцария - EURES.

  Дори в една от обявите е специално подчертано, че се търси сервитьор/ка за гурме ресторант и помощник-сервитьор пак за същото място в Германия – Шпреевалд.

  Търсят се също и хора за работа в хотелите  като рецепционисти. Освен за Германия такива служители  се търсят и за Швеция, Испания.

  Въпреки уверенията на родните туристически гурута, които твърдят, че предстоящият зимен сезон ще бъде суперуспешен, със сигурност голяма част от онези хора, които бяха заети в хотелите и ресторантите по Черноморието, ще потеглят за примамливите кътчета на Германия или Испания, най-малкото заради това, че заплатата им ще бъде далеч по-добра от това, което са получавали тук. А дали ще се върнат за следващия сезон по морето – едва ли някой може да каже.

  Извън туристическия бранш чрез европейската мрежа за намиране на работа  се търсят още машинни инженери, електротехници, корпоративни адвокати, международни шофьори, чистачки, та и продавачи. Неизменно за Холандия се търсят хора за работа с цветя и луковици. За Ирландия работници във фабрика за обработка на месо. А за Дания агроном-инженер, управител на фирма и организатор производство.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.