Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  12:50Събота

  20 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 18° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Слагат мановият мед във фокуса на Европейската комисия

  04-08-2016 0 904

  Снимка: интернет

   Има голяма вероятност странджанския манов мед да бъде регистриран като защитено наименование за произход. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева във връзка с регистрацията на странджанския манов мед като защитено наименование. По думите й процедурата е на финала в МЗХ и предстои да бъде изпратена в ЕК за вписване в европейския регистър. „По данни на нашата експертиза в министерството, това е с голяма вероятност да се случи”, каза министърът на земеделието. Министър Танева обясни, че инициативата за това е дошла от Министерството на земеделието и храните. „Ние предложихме с цел да се продава мановият мед по-добре. Трябва да се научим да се продаваме добре. Трябва да се научим да опаковаме продуктите си добре”, обясни министър Десислава Танева. Според нея вписването на защитено наименование за произход ще позволи доброто им брандиране.
  Министър Танева бе сред пчеларите в Царево, където от началото на август се провежда тринадесетият фестивал на Странджанския манов мед и Странджанския цветен прашец. Крайморската община се слави с производството на манов мед. Изложението на мановия мед на което има гости и от Македония, ще продължи до 10 август.
  Да припомним, че първият световен симпозиум по мановия мед се проведе в Царево през 2008 година. В него участваха 85 учени от 26 държави от 4 континента.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.70517
  gbp Британска лира GBP 2.22203
  chf Швейцарски франк CHF 1.71249
   
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder