Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:32Сряда

  21 Август 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Слънчев бряг оглави класация за любим курорт на англичаните

  11-06-2019 0 486

  Снимка: Борислав ПЕНКОВ

  Дона МИТЕВА

  Класация на британския вестник „Сън“, излязла преди дни, сочи България като най-предпочитана за британците дестинация за почивка. Конкретно те визират Слънчев бряг. Данните са взети от национален доклад на пътуванията, посочват от вестника.

  „Българският курорт “Слънчев бряг” на брега на Черно море, предлага на британските туристи най-доброто съотношение качество-цена, докато континенталната част на Испания продължава да примамва туристите със своите плажове, култура и кухня.

  Но българският курорт „Слънчев бряг“ е истинският победител като най-добра дестинация за шеста поредна година“, пише в статията.

  Мотивът основно за предпочитанието на обитателите на Албиона се корени в това, че разходите са по джоба им и има благоприятен валутен курс на лира стерлинга към лева, което помага да се повиши покупателната им способност.

  От предни години се знае, че особено младите англичани предпочитат да почиват в България и в частност в Слънчев бряг, заради евтиния алкохол и някои други забавления, които те си позволяват само по време на отпуската.

  В момента в Слънчев бряг могат да се видят възрастни англичани, които използват преференциалните цени на пред сезона и си подаряват седмица или десет незабравими дни на брега на Черно море.

  Друг е въпросът дали това са туристите, от които се нуждае родният туризъм. Защото през последните години експерти коментират, че нивото на платежоспособност на чужденците, които идват на почивка у нас не е никак завидно. На пръстите на двете ръце се броят добрите хотели, където цена – туристически пакет са над средното ниво. И те се посещават от средна класа чужденци.

  В класацията на вестник „Сън“ след нашата страна по предпочитани за почивка от англичаните се нареждат - Португалия, Турция, Испания, Гърция, Индонезия, Словакия.

  Известни и предпочитани от нас, българите, дестинации потънаха в класацията на британците. На дъното са Дубай, Скандинавските страни, Франция, Италия и Карибите. Соренто и Ница, заедно с Дубай, са определени от англичаните като едни от най-скъпите курорти. Карибите, САЩ, Мексико и Балеарските острови също не са по джоба на обитателите на Острова, признават си те пред вестник „Сън“.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.76583
  gbp Британска лира GBP 2.13465
  chf Швейцарски франк CHF 1.80095
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.