Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  23:21Събота

  25 Май 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Слави Томов представя творчеството на Патрик Модиано

  24-04-2019 0 725

  Снимка:

  Всяка първа събота на месеца от 17:00 часа, кафе "С автограф" на ул. "Вола" 1 ще се превръща в едно специално място, в което ще бъдат не само представяни литературни величия, но и обговаряни, като самата публика винаги ще има и пряк досег за диалог със съответния автор или тема.

  Събитието вече има своите три издания сега, като стартира с творчеството на Томас Ман "Обезвълшебената планина", Джеймс Балард-Маркиз дьо Сад и Морис Бланшо.

  Целта на организаторите на предстоящите следобедни вечери е да станат център на много млади хора, които се интересуват не само от писане, но и следят най-модерните тенденции в литературата, като им създаде нужният адекватен комфорт дори за изява.

  Първата събота на този месец - 4-ти май, акцентът ще бъде поставен върху изключително интересният френски писател Патрик Модиано - Нобелов лауреат за 2014-та година, наричан също модерният Марсел Пруст. На вниманието на публиката ще бъдат представени романите му: "Хоризонт", "Добри момчета", "Улица, Тъмните магазинчета", "Дора Брюдер".

  Патрик Модиано (на френски: Patrick Modiano) е френски писател, автор на няколко десетки кратки романа, често смесващи биографични и художествени елементи. Кариерата му започва през 60-те години като няколко от първите му книги получават престижни награди. "Колкото повече неща остават неясни и загадъчни, толкова повече ме интересуват. Дори се опитвам да открия мистерия в неща, които нямат", пише той в автобиографичната си книга "Кучешко потекло". Във връзка с тази склонност към мистерията критиката го определя като modianesque- неясен, загадъчен, странен.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.75584
  gbp Британска лира GBP 2.22001
  chf Швейцарски франк CHF 1.74254
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder