Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:59Неделя

  17 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  След 2020 г.: Фермерите ще се определят не като активни, а като истински

  04-10-2018 0 533

  Снимка:

  Зърнопроизводители, пчелари и животновъди се събраха в залата на Областна управа, за да разберат за промените, които ще настъпят в сектора след 2020-а година. Новостите в изискванията към бранша им поднесоха експерти от Института за агростратегии и иновации.

  Бъдещето на Общата селскостопанска политика след 2020 г. бе центърът на срещата. Експертите не скриха  факта, че колкото по-дълбоко се навлиза в дебата – толкова неизвестните стават повече и се опитаха да преведат брюкселския език на разбираем за хората.

  Светлана Боянова от Институт за агростратегии и иновации коментира: „В своите стратегически планове всяка страна членка на ЕС трябва да включи определение за селскостопанска дейност, за земеделска площ, за хектар, отговарящ на условията за подпомагане и др. Ще се търси границата между активния и истинския фермер“.

  В залата се чуха и неформални коментари, че голяма част от фермерите сега се пишели такива само заради субсидиите, а реално не обработвали площите. Имало и животновъди, чиито животни отдавна са измрели и т.н.

  Съорганизаторът на срещата в лицето на инж. Киров - председател на регионалния клон на Националната асоциация на зърнопроизводителите преди започване на форума също  сподели с колегите си, че е очаквал по-голяма активност и заинтересованост от страна на фермерите. „Убеден съм, че тези хора, които отделят от времето си, за да се запознаят с новостите, са истински, качествени земеделци, които наистина работят на полето“, коментира той.

  От направената презентация стана ясно, че дори и да не е в момента на дневен ред стратегическият план, който страната ни трябва да прави, той ще се превърне в документ от изключителна важност за всеки селски стопанин. Наред със свободата в много отношения, която ще получат земеделците, отговорностите им ще се увеличат. Като пример бе посочено отговорното отношение към екологичните въпроси.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder