Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:58Неделя

  17 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  След двучасов дебат: Крайбрежната велоалея остава в този си вид

  25-09-2018 0 1949

  Снимка: Борислав Пенков

  Георги РУСИНОВ

   

  След близо два часа дебат по темата за крайбрежната алея, общинските съветници взеха решение тя да остане в този си вид. Група общински съветници предлагаше маршрутът й да бъде изменен. С мнозинството на управляващите обаче докладната им бе отхвърлена.

  Общинските съветници зад идеята предлагаха да бъде направен алтернативен маршрут, а начертаните с линии боя да бъдат заличени. За сметка на това трябваше да бъдат поставени знаци, които да показват къде е разрешено за велосипедисти и къде за пешеходци.

  Изказаха се мнения, че тя не може да бъде променена тъй като от едната страна ще пречи на преместваемите обекти по алеята, а ако е в дясно ще е прекалено близо до капаните. Живко Табаков, който е един от подписалите докладната съветници уточни, че лично е получил предложения от велосипедисти, които смятат велоалеята в този й вид за неудобна и смятат, че трябва да бъде преместена.

  Заместник-кметът Чанка Коралска отговори на съветниците, че щом е начертана, значи велоалеята е законна. Според нея проблемът с велоалеята обаче трябва да се разгледа в комисията по безопасност на движението и евентуално да се изготви нов проект за трасе в Морската градина.

  „Такива конфликти съществуват на „Александровска“ и „Богориди“, където велосипедисти минават с голяма скорост там, въпреки че трябва да си бутат велосипедите. Ако в Морската градина няма велоалеи, всички трябва и да бутат колелата си“, уточни Коралска.

  Оказа се, че голяма част от общинските съветници излязоха ентусиасти-велосипедисти. Диян Димов и Димитър Людиев от ГЕРБ например споделиха личния си опит в навигирането по въпросната велоалея.

  Управляващите обвиниха подписалите докладната, че са сетили за тази велоалея едва година преди местните избори. Живко Табаков, Антон Коджабашев, Евгений Мосинов, Константин Бачийски, Тодор Ангелов и Георги Дражев са зад идеята за промяна на велоалеята.

  В крайна сметка мнозинството в местния парламент се обедини около тезата, че премахването на велоалеята няма да реши проблема. Така линиите остават в този им вид, като едва в бъдеще евентуално ще се пробва създаването на алтернативен маршрут през Морската градина. Така, че изводът е, че велосипедисти и пешеходци ще продължават да се траят един с друг на конфликтната алея.

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
   
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder