Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  13:55Вторник

  18 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  След намеса на „Черноморски фар“: Слагат информация за спирките на английски в градските автобуси

  11-08-2018 0 2216

  Снимка: faragency.bg

  Георги РУСИНОВ

   

  До края на тази седмица или най-късно през другата всички автобуси от интегрирания градски транспорт ще имат информация за маршрутите и на английски. Това заяви управителят на „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев за „Черноморски фар“.

  Наша репортерска проверка показа, че чужденците се затрудняват изключително много с информацията по електронните табла, както на спирките, така и в автобусите, която е само на български. Въпреки че кирилицата е една от официалните азбуки в Европейския съюз, туристите, посещаващи града, все още изпитват затруднения с това да се ориентират къде да слязат и как да стигнат до определена дестинация. В някои случаи услужливи граждани, говорещи английски, успяват да помогнат на туристите, но това е рядкост. Повечето кондукторки също не говорят най-разпространения чужд език.

  „На нашия сайт има информация на английски. Сега след като ме питате дали е възможно да има такава и в автобусите, се сещам, че можем да сложим стикери на английски, насочващи към нашия сайт, които ще са във всички автобуси и на всяка врата. Предполагам така ще улесним донякъде туристите“, каза Драгнев. Идеята е при затруднение чужденците да ползват мобилните си устройства, за да получат информация и по-лесно да се насочат към желаната от тях спирка.

  Управителят на общинския превозвач иначе поясни, че и към момента всички солови автобуси, които обслужват Летище - Бургас имат надписи срещу втора врата, които казват как да се стигне от летището до Бургас и обратно и съответно, че от Автогара „Юг“ може да се хване автобус в северно и южно направление по Черноморието.

  Драгнев обясни още, че за да има информация на английски на самите табла, трябва да се напише нов софтуер.

  „Не е наша отговорност да го променим това сега. Този софтуер е свързан и със спирките и с GPS-а на автобусите. Това не е някакъв стандартен надпис, който се върти“, завърши управителят на „Бургасбус“.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72457
  gbp Британска лира GBP 2.1758
  chf Швейцарски франк CHF 1.7379
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder