Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  07:09Петък

  13 Декември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Смислено за безсмислената смърт на Коста Янков

  10-08-2019 0 927

  Снимка: архив

  Веселин ЛЮЦКАНОВ, бивш спортен журналист

  Изстрадаха се вече две седмици, откак не мога да си събера мислите, за да напиша нещо смислено за безсмислената смърт на Коста Янков. Или по-точно след безсмислената му смърт.
  Медиите именуват ветерана на пешеходните маратони бай Коста, но за мен той си беше Коцето, макар че ми водеше с две поколения жизнен опит. След всеки свой поход идваше във вестника да го отразя с кратък текст и снимка  за автентичност. Обстоятелствен малко в повече, Коцето компенсираше този кусур със семпла почерпка за редакцията или по цвете за колежките от градинката на вилата му в Банево.
  Десетки походи из цяла България, десетки публикации в продължение на близо 15 години. Служебни контакти, прераснали в лично приятелство.

  Коцето беше смирен, благ и хрисим човечец, който в края на всяка среща или разговор по телефона ми отправяше неизменно едно и също пожелание: „Живот, здраве и късмет!”. Животът за него свърши на 77 години, не защото здравето, а защото късметът му изневери.
  Животът му беше малко пообъркан в личен план, но пък в общ план праведен. За здравето си никога не се е ожалвал, макар че като полусляп го караше на ръба, а на 72 претърпя и сърдечна операция. Късметът обаче му обърна гръб, за да попадне в неточен момент на неточното място. И да бъде убит по най-жесток начин..
  Коцето не намери черквата, черквата го намери. Този човек и неговото пожелание ще ми липсват. Както и примерът за стоицизъм и ентусиазъм, неподвластен на годините.
  Сбогом, приятелю! Почивай в мир! И дано душата ти намери покой! Ти вече правиш маратоните си там, където няма кой да те пребие до смърт, затова че си го стреснал, като си объркал една порта с друга…

   

   
   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.