Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  23:54Петък

  23 Август 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Собственикът на „Черноморски солници“ пред „Черноморски фар“:„Когато сме готови ще кажем колко ще струва входът за лугата!“

  10-05-2019 0 4871

  Снимка: Борислав Пенков

  През август до 5000 души на ден посещават басейните

  Силвия ШАТЪРОВА

  Собственикът на „Черноморски солници“ Николай Пиронков заяви пред „Черноморски фар“, че  когато са готови  изцяло с идеята за платен достъп до лугата и калните бани ще излязат със специално становище пред медиите. „Ще ви кажем когато сме готови“, бе лаконичният му коментар за цената на достъпа до  бургаското СПА, както го наричат бургазлии и гости.

  Новината, че идва краят на безплатните бани разбуни общественото пространство. В момента от „Черноморски солници“ извършват ремонт на басейни, диги и слагат нови скари на мястото на изпочупените, подменят и душове и кабини. През последните години има голям интерес и голяма посещаемост на това място, налага се да  го поддържаме, заяви за „Черноморски фар“ Диян Томов, главен технолог,  и продължи: „Не искаме да спекулариме с уникалността на това място“.

  Според него е реално  таксата да започне да се събира  от 15 юни тази година. Билетите ще бъдат обвързани с НАП. „Очаква се в началото да има някакъв отлив, но цената от 2 лева е символична и надали ще спре желаещите“, коментира още Томов.

  През пиковия месец август на ден посещенията в басейните са стигали между 4 и 5000 души на ден, което от друга страна е и изключителна инвазия върху природната даденост и би следвало да има някаква регулация.

  През последните години лугата и калните бани на бургаските солници се превърнаха в доста популярно и любимо място за бургазлии и гости.
  Община Бургас облагороди района, пусна влакче точно до СПА-то, постави душове, появиха се заведения и други търговски обекти.
  От фондация „Биоразнообразие“ шест поредни години по европейски проект „Солта на живота“ организираха през август Фестивала на солта, като допълнително популяризираха мястото с разнообразни прояви.

  Този проект приключи, в момента от екоорганизацията  ще работят по нов, „Лагуната на живота“. Най-вероятно ще правим панаир на солта с други прояви, свързани със солта, заяви Радостина Ценова от БФБ.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.76758
  gbp Британска лира GBP 2.16226
  chf Швейцарски франк CHF 1.79549
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.