Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  13:55Сряда

  17 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 16° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Собственици на хибриди поискаха освобождаване от такса „Синя зона“

  09-01-2018 0 2331

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  В писмо до ОбС-Бургас бургазлията Димитър Русев пита защо на автомобила му „Хюндай Йоник“ е била сложена скоба за неплащане на такса „Синя зона“, след като возилото се води плъгин-хибрид. „Автомобилът може да се шофира паралелно на хибриден режим със замърсяване на околната среда с въглероден окис 30мг/км и възможност за шофиране на екологичен режим с нулеви емисии“, посочва той.

  Заради този случай той има няколко питания към общинските съветници. Защо трябва да заплаща такса „Синя зона“, когато автомобилът му е с почти нулеви вредни емисии, както и защо данъкът за автомобила му е доста по-скъп от този на по-стари коли, които замърсяват въздуха с норми доста над допустимото.

  „В крайна сметка, уж се грижим за екологията, а май не е така. По света за закупуването на такъв автомобил се дават субсидии от държавата. Това го изключваме в България, но поне направете така, че да бъдем малко по-привилегировани“, пише Русев с молба към местните политици.

  Той разказва как преди да си закупи ековозилото е ползвал бензинов автомобил и винаги си е заплащал стикера за паркиране по местоживеене.

  Без никакви доказателства бургазлията посочва и порочна практика, в която служители на „синята“ зона взимат пари, за да не обръщат внимание на неправилно паркирали автомобили. В писмото си той изпраща и снимков материал, от който се вижда, че зарежда колата си от една от станциите за зареждане на електромобили в града.

  Директорът на ОП „Транспорт“ Андрей Рунчев обясни пред „Черноморски фар“, че освободени от такса „Синя зона“ са само електромобилите, а не хибридите. „В случая глобата на въпросния гражданин е правомерна“, посочи той.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.68795
  gbp Британска лира GBP 2.23286
  chf Швейцарски франк CHF 1.70904
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder