Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  17:00Събота

  20 Януари 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Собственици на хибриди поискаха освобождаване от такса „Синя зона“

  09-01-2018 0 1286

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  В писмо до ОбС-Бургас бургазлията Димитър Русев пита защо на автомобила му „Хюндай Йоник“ е била сложена скоба за неплащане на такса „Синя зона“, след като возилото се води плъгин-хибрид. „Автомобилът може да се шофира паралелно на хибриден режим със замърсяване на околната среда с въглероден окис 30мг/км и възможност за шофиране на екологичен режим с нулеви емисии“, посочва той.

  Заради този случай той има няколко питания към общинските съветници. Защо трябва да заплаща такса „Синя зона“, когато автомобилът му е с почти нулеви вредни емисии, както и защо данъкът за автомобила му е доста по-скъп от този на по-стари коли, които замърсяват въздуха с норми доста над допустимото.

  „В крайна сметка, уж се грижим за екологията, а май не е така. По света за закупуването на такъв автомобил се дават субсидии от държавата. Това го изключваме в България, но поне направете така, че да бъдем малко по-привилегировани“, пише Русев с молба към местните политици.

  Той разказва как преди да си закупи ековозилото е ползвал бензинов автомобил и винаги си е заплащал стикера за паркиране по местоживеене.

  Без никакви доказателства бургазлията посочва и порочна практика, в която служители на „синята“ зона взимат пари, за да не обръщат внимание на неправилно паркирали автомобили. В писмото си той изпраща и снимков материал, от който се вижда, че зарежда колата си от една от станциите за зареждане на електромобили в града.

  Директорът на ОП „Транспорт“ Андрей Рунчев обясни пред „Черноморски фар“, че освободени от такса „Синя зона“ са само електромобилите, а не хибридите. „В случая глобата на въпросния гражданин е правомерна“, посочи той.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво очаквате от 2018-та?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.59594
  gbp Британска лира GBP 2.21335
  chf Швейцарски франк CHF 1.6634
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.