Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  09:57Вторник

  16 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 11° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Спомен за Борис Щерев-превърнал се в символ на Айтос

  25-07-2018 0 2065

  Снимка: НП

  На 31 юли тази година се навършват 95 години от рождението му

   

  Маринка МАРТИНОВА

  Не е нужно много да се говори, за да се охарактеризира същността и дейността на един човек, станал символ за Айтос. Не, и когато този човек има железни принципи и неотклонно ги следва. Характеристиката на този човек може да се побере само в едно изречение: „ Той е човек на действията”.

  На 12 юли тази година се навършват точно 14 години от кончината на Борис Щерев. През юли е и рождената му дата. Написах тези редове не защото сме длъжни да го поменем с добро, а защото това е личността, която Айтос особено уважава и цени.

  Аз съм негов съвременник, работила съм с него и добре зная какви са заслугите му към града ни. В онези години икономиката в Айтос се развиваше добре. Той се интересуваше от дейността на всички предприятия, работещи тогава. Тясна беше връзката му с директорите им, които винаги можеха да разчитат на неговата подкрепа. Стремежът му беше да работи за хората така, че утре да живеят по-добре от вчера.

  Правеше впечатление неговата лична осведоменост за живота на хората, знаеше дори чисто личните им проблеми. Работният му ден не започваше в 8,00 часа в кабинета. Много по-рано, денят му започваше с определен маршрут в града или селата. Особено държеше на кратките лични срещи с обикновени и случайни минувачи по улиците. Едва след като се „въоръжеше” с лични впечатления, влизаше в кабинета, където работният му ден продължаваше понякога до късно вечерта. А там започваха срещите – една след друга, без приемен ден и час. В същото време винаги беше там, където е най-необходим. Влиянието му беше огромно - нищо по-сериозно не се предприемаше без неговата последна дума.

  Роден беше да се раздава на хората. Живееше с техните болки и радости. А те, хората, знаеха, че има едно място, където по всяко време могат да отидат със своята болка.

  Борис Щерев беше човек, вярващ в собствените си сили и затова високо ценеше професионализма на другите. Умееше да убеждава хората, да открива у всекиго ценното и необходимото на града, да дава кураж, да стимулира, да съветва, да настоява, да налага. Затова получи любовта и уважението на хората и остана в паметта на всички, които го познават.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.68883
  gbp Британска лира GBP 2.2214
  chf Швейцарски франк CHF 1.71144
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder