Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  21:57Събота

  19 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Стартират обучения по проект за насърчаване на предприемачеството

  10-09-2018 0 575

  Снимка:

  От 10-ти септември 2018 година в областите Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол, стартират специализирани обучения за насърчаване на предприемачеството. Всяко обучение включва следните модули: Вие като предприемач; Бизнес план, бизнес идея, маркетингов план; Форми на търговска дейност; Персонал, правни отговорности и застраховка; Финансово планиране; Капитал и видове източници; и Стартиране на бизнеса; и е с продължителност общо 42 лекторски часа.

   

  Каним всички желаещи лица, които проявяват интерес към темите или желаят да започнат собствен бизнес, да вземат участие в обученията. Допустими целеви групи са:

  безработни лица до 29 годишна възраст (включително учащи се);
  неактивни лица (които не учат и не работят) без ограничение на възрастта;
  заети лица (работещи на трудов или граждански договор) без ограничение на възрастта.

   

  Специализираните обучения се провеждат по проект "Интерактивни обучения и подкрепа за повишаване на компетенциите за самостоятелна заетост"  Реф. № BG05M9O001-1.023-0074,, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

  Индикативен график за провеждане на обученията:

  Обучение в област Сливен: от 10.09.2018 до 14.09.2018;
  Обучение в област Сливен: от 15.09.2018 до 19.09.2018;
  Обучение в област Бургас: от 20.09.2018 до 24.09.2018;
  Обучение в област Бургас: от 25.09.2018 до 29.09.2018;
  Обучение в област Ямбол: от 30.09.2018 до 04.10.2018;
  Обучение в област Ямбол: от 05.10.2018 до 09.10.2018;
  Обучение в област Стара Загора: от 10.10.2018 до 14.10.2018;
  Обучение в област Стара Загора: от 15.10.2018 до 19.10.2018;
  Обучение в област Бургас: от 20.10.2018 до 24.10.2018;
  Обучение в област Бургас: от 25.10.2018 до 29.10.2018;
  Обучение в област Бургас: от 30.10.2018 до 03.11.2018;
  Обучение в област Бургас: от 04.11.2018 до 08.11.2018.

   

  За участниците в специализираните обучения са предвидени и последващи индивидуални консултации за подготовка за самостоятелна стопанска дейност.

   

  За повече информация или за подаване на заявка за включване в обученията, моля свържете се с нас по електронна поща, телефон или чрез акаунтите на проекта във Фейсбук и Туитър.

   

   

  Българска мениджмънт асоциация

   

  Тел: 0887 079 327

  E-mail: start@bulgariabc.com

  Web: http://bulgariabc.com/

  Facebook: fb.me/startbusinessBG

  Twitter: @StartBusinessB1

  E-mail: start@bulgariabc.com

   

  Проект "Интерактивни обучения и подкрепа за повишаване на компетенциите за самостоятелна заетост"

   

  Основна цел на проекта е да подкрепи безработни лица до 29 годишна възраст (включително учащи се), неактивни лица и заети лица да стартират самостоятелна стопанска дейност чрез разработване и прилагане на по-цялостен, по-индивидуализиран и по-гъвкав подход посредством прилагане на интерактивни обучения, индивидуални консултации и подкрепа за повишаване на компетенциите за самостоятелна заетост.

   

  Специфичните цели на проекта включват: Провеждане на ефективна информационна кампания; Предоставяне на специализирани обучения на преките участници в проекта, в резултат на което те да придобият знания да управляват малък бизнес, знания за задълженията и отговорностите на предприемачите, както и да придобият умения за справяне с различни бизнес казуси и ситуации; Подпомагане на участниците в проекта при стартиране на самостоятелна стопанска дейност и подкрепа по време на изпълнение на дейността.

   

  Основни дейности: 1. Информационни дни и медийна кампания за информиране и мотивиране за развитието на самостоятелна стопанска дейност и предприемачество. 2. Предоставяне на специализирани обучения. 3. Предоставяне на консултантски услуги за подготовка за самостоятелна стопанска дейност.

   

  Очаквани резултати:

  Проведени осем информационни дни;
  Проведени специализирани обучения с 12 групи от четирите области: Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол;
  Проведени индивидуални консултации за подготовка за самостоятелна стопанска дейност;
  Лица стартирали самостоятелен бизнес.

   

  Теми на специализираните обучения

   

  По настоящия проект са предвидени задължителни специализирани обучения в 7 модула: Вие като предприемач; Бизнес план, бизнес идея, маркетингов план; Форми на търговска дейност; Персонал, правни отговорности и застраховка; Финансово планиране; Капитал и видове източници; и Стартиране на бизнеса;

   

  Целта на модул „Вие като предприемач“ е да даде представа на кандидат-предприемачите как изглежда ежедневието на хората, развиващи самостоятелна стопанска дейност. В този модул ще бъдат засегнати следните теми: (1) Представяне как минава деня на един предприемач: (2) Предимства на самостоятелната стопанска дейност; (3) Недостатъци на самостоятелната стопанска дейност; (4) Конферентна връзка през Skype или Viber с двама опитни предприемачи, намиращи се в обекти на извършване на бизнес дейността им. Дискусия по горните въпроси; (5) Попълване на анкетни карти: всеки участник описва накратко дейността, която би желал да развива; (6) Мотивационни дискусии: представяне на предвидената по проекта подкрепа, представяне на държавни и частни служби и ресурси в подкрепа на предприемачите, запознаване с източници на информация за водене на бизнес с цел обучаваните лица да придобият самочувствие, че могат да се справят като предприемачи.

   

  Целта на модул „Бизнес план, бизнес идея, маркетингов план“ е да запознае участниците със съдържанието на бизнес плана и да ги научи да изготвят сами бизнес план. В този модул ще бъдат засегнати следните теми: (1) Защо е необходимо да се прави бизнес план и за какви цели се използва?; (2) Работа по отделните части на бизнес плана: Описание на бизнеса, Анализ на пазара, Оценка на средата и отрасъла, Анализ на конкуренцията; (3) Работа по отделните части на бизнес плана: Маркетингов план.; (4) Работа по отделните части на бизнес плана (продължение): Мениджмънт план, Оперативен план.; (5) Работа по отделните части на бизнес плана (продължение): Финансов план за начинанието.; (6) Подготовка на индивидуални презентации на бизнес план на идеята на всеки участник.

   

  Целта на модул „Форми на търговска дейност“ е да запознае участниците с различните видове форми на търговска дейност, така че кандидат-предприемачите да могат да преценят коя форма е най-удобна за тях, както и да са запознати с различните видове субекти по търговското право. В този модул ще бъдат засегнати следните теми: (1) Кратко представяне на различните форми, под които може да бъде водена търговска дейност; (2) Запознаване с правата и задълженията при режим: самоосигуряващо се лице. Запознаване с документацията за регистрация в НОИ. Задължения за подаване на годишна данъчна декларация по чл. 92 от ЗКПО.; (3) Запознаване с правата и задълженията при режим: едноличен търговец. Запознаване с документацията за регистрация в Търговския регистър. Задължения за годишни финансови отчети към НСИ и Търговския регистър. Подаване на годишна данъчна декларация по чл. 92 от ЗКПО. (4) Запознаване с правата и задълженията при режим : еднолично дружество с ограничена отговорност и дружество с ограничена отговорност. Запознаване с документацията за регистрация в Търговския регистър. Задължения за годишни финансови отчети към НСИ и Търговския регистър. Подаване на годишна данъчна декларация по чл. 92 от ЗКПО.

   

  Целта на модул „Персонал, правни отговорности и застраховка“ е да запознае участниците с функцията на човешките ресурси във фирмата.

   

  Целта на модул „Финансово планиране“ е да запознае участниците с методите и начините за планиране на нужните финанси за дейността на фирмата.

   

  Целта на модул „Капитал и видове източници“ е да запознае участниците с различните източници на капитал за дейността на фирмата.

  Целта на модул „Стартиране на бизнеса“ е да запознае участниците с основните документи, които се използват в ежедневната дейност на фирмата.

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71534
  gbp Британска лира GBP 2.21938
  chf Швейцарски франк CHF 1.72609
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder