Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  09:07Събота

  21 Юли 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 24° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Статуя на Аполон и нов парк поискаха созополските ученици от кмета Панайот Рейзи

  12-10-2017 0 1545

  Снимка:

  Учениците от седми клас в СУ ”Св.св. Кирил и Методий” в Созопол посетиха сградата на Община Созопол във връзка с Ден на отворените врати, посветен на Деня на българската община-12 октомври.

  Инициативата е на Община Созопол и Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица, които миналата година организираха по този повод заседание на общинския съвет с участие на ученици от училища в общината.

  Учениците бяха посрещнати от зам.кмета Катя Стоянова, секретаря на общината Веселина Спасова, директора на Дирекция Култура и хуманитарни дейности Марияна Паскалева и секретаря на младежта и спорта Христо Бардуков. Във фоайето те разгледаха снимките на кметовете на общината през годините и бяха запознати с традицията за отбелязване на Деня на българската община от Яна Сотирова, секретар на Общинсата комисия за борба с противообществените прояви, след което разгледаха общината, посетиха кабинети и се запознаха с дейността на различните звена и дирекции. Техни гидове бяха зам. кмета Катя Стоянова, секретаря на общината Веселина Спасова и секретаря на младежта и спорта Христо Бардуков.

  Гостите посетиха кабинетите на заместник кмета и на секретаря на общината и бяха запознати с тяхната дейност. Запознаването с дейността на общинската администрация продължи с посещение в дирекцията по финанси, където се срещнаха с главния счетоводител на общината Златка Мусева. Финансовата част от обиколката продължи с посещение в Данъчна служба, където бяха запознати с работата и дейността на служителите й.

   Със спечелените и реализирани европейски проекти и с дейността на администрацията по обслужване на проекти с европейско финансиране, учениците бяха запознати от зам. кмета Петя Чапевова. Интересна бе и срещата с главния архитект на общината  Свтлозар Рашков, който ги запозна с дейността си. Един от гостите заяви желание да стане архитект и получи пожелание след завършването си да се върне на работа в общината.

  Преди да посетят кабинета на кмета, учениците посетиха фронт- офиса на общината и се запознаха с дейността на служителите му на принципа обслужване на граждани на едно гише.

  Учениците беха посрещнати от кмета на Община Созопол Панайот Рейзи, който разказа на малките си гости основните моменти от работата си като кмет. Той успя да разчупи обстановката и да накара учениците да се почувстват добре в кметския кабинет. Те му отвърнаха с много въпроси и предложения, сред които построяването на статуята на Аполон и парк с много зеленина и без ресторанти в него.

  Срещата завърши със снимка за спомен и обещание пак да посетят кмета, за да разговарят за бъдещето на Созопол.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ползвате ли "зелената зона"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.67595
  gbp Британска лира GBP 2.18663
  chf Швейцарски франк CHF 1.68128
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.