Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  21:33Четвъртък

  18 Юли 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Строителни работници обвиниха предприемач, не им платил за свършена работа

  25-06-2019 0 2612

  Снимка:

  Михаил КОЛЕВ

   

  Строителни работници от Айтос потърсиха вестник „Черноморски фар“, за да съобщят за неизплатени финансови задължения към тях. Халил Реджеб и още 9 души от бригадата му работили през юни по покрива на къща в Българово. По време на дейностите строителният предприемач Димо Димов им заплатил една част от договорените пари - 2450 лева. Останалите 4000 лева, които бригадата на Халил има да получава, към момента все още не са получени. Уговорката обаче била устна.

  Първоначално Димов казал на Реджеб, че тази неделя ще им даде сумата и са се разбрали да се чуят предния ден. По време на телефонния разговор в събота обаче строителният предприемач заявява на Халил, че няма да им даде въпросните 4000 лева. Като причина той изтъкнал, че бригадата не си е свършила работата. Потърпевшите признават, че не са сключили договор с предприемача и на практика той се е възползвал от това. Димов попитал риторично Реджеб какво могат да му направят, след като няма как да докажат, че са работили по обекта. Той дори ги заплашил, че ще се обади в полицията, ако не спрат да го притесняват. По думи на Халил Реджеб в момента Димо Димов е на почивка в страната и затова няма как да се срещнат с него.

  „Работихме в най-големите жеги. Сред работниците е и 70-годишният ми баща, жал ми е за всички тях. Те си чакат парите и сега аз трябва да им ги дам. Свършихме за без пари цялата работа. След като не е доволен от направеното – защо не ни каза на място и да го поправим, след което да ни плати“, жалва се потърпевшият Реджеб.

  Халил Реджеб, ръководител на строителната бригада

  Той допълни, че и друг път пак са работили заедно с Димов, като той им е давал обекти към други хора. В един от случаите бригадата пак е била „запалена“ с 5500 лева от мъж от Камено.

  Халил Реджеб казва още, че от години работят по най-различни обекти и са си вършили съвестно задълженията. Занапред обаче ще внимава дали отново няма да работят за човек, свързан с Димов.

  „Искам хората да го разберат какъв е и да не станат негови евентуални жертви“, казва още мъжът.

  „Черноморски фар“ потърси за ответен отговор Димо Димов, но той не вдига телефона си. Медията ни е готова да предостави и неговата гледна точка.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.74379
  gbp Британска лира GBP 2.1767
  chf Швейцарски франк CHF 1.76774
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.