Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  23:58Неделя

  26 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Сцена в Крайморие и експо къщички в Ченгене скеле предвижда Община Бургас

  22-11-2019 0 685

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  Малка сцена в Крайморие и експозиционни къщички в Рибарско селище „Ченгене скеле“ предвижда Община Бургас. Това обясни пред журналисти заместник-кметът Руска Бояджиева.

  „Съобразно мярката, която предстои да бъде обявена за финансиране, общината разглежда две възможности за проектни решения. Едното е свързано с квартал „Крайморие“ за допълнително благоустрояване на изграденото пристанище и покрита лодкостоянка с цел да дадем повече възможност за публичност в тази територия. Обмисляме вариант за изграждане на малка сцена. Един от въпросите, който се повдига от жителите на квартал „Крайморие“ е, че те нямат социално място, нямат площадно пространство, за да може включително и рибарската общност там да организира свои събития и да поддържа културен живот“, заяви Бояджиева.

  Другата проектна идея е за допълване на един по-мащабен проект за Рибарското селище. Там Общината е в проект на оценка по едно проектно предложение по ОП „Региони в растеж“, свързано с развитието на туристическия потенциал там за изграждане на етно рибарско селище, което ще включва голяма многофункционална зала, малка сцена и облагородяване на целия терен в сегашното Рибарско селище.

  „В МИРГ Бургас-Камено обмисляме да добавим една малка стойност към този голям проект за изграждането на четири експозиционни къщички, в които местните рибари ще имат възможност да демонстрират старите занаяти, свързани с плетеното на такъми, стари начини на риболов, правенето на лодки, пък и включително колоритната история на Рибарското селище, която има доста любопитни представители и лакърдии, които е редно да влязат в историята на града“, каза заместник-кметът.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.