Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  02:29Петък

  19 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 15° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Светила в денталната медицина идват за 18-я конгрес на БЗС в Бургас

  07-06-2018 0 369

  Снимка:

   

           Куп световноизвестни лектори от чужбина ще се представят с различни теми на 18-я конгрес на Българския зъболекарски съюз, който започва днес в Бургас. Във форума ще се включат и много родни дентални специалисти от цялата страна. Част от програмата ще са уъркпрояви, представени от ливански и германски доктори, както и голямо Дентално изложение с над 50 фирми-изложители.

           За здравния форум в Бургас пристигат проф. Лиджиан Джин от Хонконг, д-р Жан-Луи Джованоли от Франция, д-р Хасан Магайра от Великобритания, д-р Карлос Фернандес Виларес от Испания, доц. Стефанос Куртас и зъботехник Хараламбос Струмбос от Гърция, д-р Ахмед Тарек Фарук от Египет, проф. д-р Роналд Юнес и д-р Набих Наде от Ливан и д-р Ади Палти от Германия. Четиримата гост-лектори от България са представители на факултетите по дентална медицина в София, Пловдив и Варна. Това са проф. Божидар Йорданов, проф. Нешка Манчорова, доц. Весела Стефанова и доц. Радосвета Андреева.    

           Официалното откриване ще е днес от 19 часа на открита сцена „Охлюва“. На 8 и 9 юни са научните прояви по различни теми от денталната медицина, като всеки от участниците в конгреса ще има възможност да присъства на панела, към който проявява интерес. Те ще вървят успоредно в залата на Операта и Кукления театър. Официални гости на събитието ще бъдат д-р Питър Енгел, председател на Германската дентална камара, д-р Хрвое Пезо, председател на Хърватската дентална камара, д-р Мариян Денковски, председател на Македонската дентална камара, които идват за политическа среща в страната ни. На нея ще бъдат разгледани важни въпроси, отнасящи се към формиране на политики в сферата на денталната медицина на европейско ниво.

           Традиционно преди откриването на Конгреса пък ще се дебатират важни въпроси  в сферата на денталната медицина, които засягат всички здравно-осигурени граждани на България.  Сред тях са въвеждането на изработка на протези по Националния рамков договор за 2018 година, отпадането на амалгамата от номенклатурата на материалите, използвани в денталната медицина, усъвършенстване на продължаващото медицинско обучение като задължителна част от развитието на лекарите по дентална медицина.

          

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.69998
  gbp Британска лира GBP 2.22651
  chf Швейцарски франк CHF 1.708
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder