Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  18:11Вторник

  22 Октомври 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Свидетел по делото срещу братя Ангелови се оплака от полицейско насилие

  10-09-2019 0 890

  Снимка: Борислав ПЕНКОВ

  Михаил КОЛЕВ

   

  Овчарят Павлин Цолов, който е свидетел по делото срещу братята Димо и Стамен Ангелови, заяви пред съда, че е бил малтретиран психически и физически от маскирани полицаи. Той е бил задържан от униформените във връзка с наркоплантация край село Зидарово, за която се смята, че е на братя Ангелови. Акцията бе проведена в края на август, а съдът наложи мерки за неотклонение „домашен арест“ на Димо и парична гаранция, в размер на 2000 лева, на Стамен. Това решение предизвика протест от страна на Районната прокуратура, която поиска най-тежката мярка за обвиняемите – „задържане под стража“.

  „Нямах представа защо съм задържан. Беше ми нанесен побой от двама маскирани полицаи. Казаха ми, че имало някакво поле с марихуана, а аз съм бил един от хората, които имат нещо общо с нея. Отговорих им, че не знам нищо, аз съм просто един овчар“, заяви Цолов пред съдебния състав.

  Той допълни, че когато са пристигнали цивилни полицаи, тогава е приключил терорът спрямо него. Павлин Цолов добави и друга любопитна подробност, станала след задържането му. Когато е бил отведен за разпит в Областната дирекция на МВР-Бургас, овчарят сподели, че разследващите органи са се опитали да му втълпят неща, които нямали нищо общо с него.

  Цолов коментира и факта, че на 3 септември три пъти е звънял на телефон 112. По негови думи това се е случило, защото същата вечер е прекалил с алкохола.

  „Не знам защо с пияния си мозък съм звънял на 112. Дойдоха полицаи и аз, за да обясня действията си, им казах неща, които не са верни. Димо не ме е заплашвал с убийство, никой не е отправял заплахи към мен“, категоричен бе свидетелят.

  По този начин той се отметна от първоначалните показания, които е дал. Но допълни, че заедно с него, са били задържани и още трима души, които също са били малтретирани от полицаите.

  Прокурор Попова разкри, че самият Цолов е поискал защита, притеснявайки се за живота, а освен това е изразил и недоверие спрямо полицията в Созопол, смятайки, че братя Ангелови имат връзки с тях. Освен това друг от свидетелите – Христо Атанасов, е бил заплашван от Димо Ангелов, че ще бие него, жена му и децата му, както и че ще бутне колибата им. Димо казал и на другия свидетел Никола Иванов да не споделя, че е видял камера в района с наркоплантацията, а в замяна е получил колчета и дърва за огрев.

  Според прокурор Попова двамата могат да се укрият или да попречат на разследването. Тя добави и факта, че Димо вече е бил осъждан в миналото, макар и към момента да е реабилитиран.

  Адвокат Петър Димитров, защитаващ Димо Ангелов, заяви, че свидетелите са лесноманипулируеми, защото са овчари и кравари. Освен това клиентът му не е земеделски производител, за да се захване с подобна дейност, изграждайки наркоплантация от коноп, с площ 2,6 дка. Димитров изтъкна и факта, че Ангелов е могъл да се укрие, но не го е сторил.

  Защитата на бившия футболист Стамен Ангелов – Веселина Василева, също поиска протестът на Районна прокуратура – Бургас да не бъде уважен. Тя припомни чистото съдебно минало на своя клиент, както и това, че той има малолетно дете и трябва да се грижи за него.

  От своя страна Димо Ангелов поиска мярката му да бъде изменена в парична гаранция, докато Стамен пожела наложената в момента гаранция от 2000 лева, да не бъде отменена. И двамата бяха категорични, че няма да пречат на делото, а в същото време ще работят, за да могат да се грижат за семействата си.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  За кого ще гласувате на местните избори?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.