Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  23:29Понеделник

  21 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Такса смет без промяна през 2018 година в Община Айтос

  07-01-2018 0 1703

  Снимка:

  С дрян от Дрянковец даруваха съветниците на прага на новата година

   

  27-то си заседание проведе в края на 2017 г. Общинският съвет в Айтос. На последния за старата година форум, общинските съветници одобриха с гласуване план-сметката за приходите и разходите за битови отпадъци за 2018 г. Добрата новина за гражданите на общината е, че през новата година таксата смет остава същата. Преди началото на заседанието дами от с. Дрянковец изненадаха избранниците с дрянови сурвакници и с пожелания за здраве и мъдри решения през новата година.

   

  Д-р Паруш Парушев - управител на „МБАЛ Айтос“ ЕООД, да бъде представител на Община Айтос в комисията по изработване на областна здравна карта, реши още Съветът. Приет единодушно беше и проектът на План за противодействие на тероризма на община Айтос. По предложение на Красимир Енчев - председател на Общински съвет - Айтос беше взето решение за отпускане персонална пенсия на децата Стефка Стефанова Асенова и Венцислав Стефанов Асенов. Нямаше „против" и „въздържали се" и за учредяването на безвъзмездно право на ползване на общински имот в полза на  Сдружение „Спортен клуб по борба  Айтос”. Факт е и решението за отдаване под наем на част от имот – публична общинска собственост, представляващ лекарски  кабинет, манипулационна и санитарно помещение с обща площ 24 кв.м в Здравна служба - с.Мъглен.           

  Съветниците решиха още да бъде продадена земя – частна общинска собственост на собственика на законно построена сграда в УПИ ІХ - 2075,  кв.111  по  плана на гр.Айтос, с адрес ул.“Филип Кутев” № 20. Приети бяха предложенията на Мариана Димова – зам.-кмет на Община Айтос за прекратяване на съсобственост между Община Айтос и физическо лице в ПИ № 649, в землището на гр. Айтос, местността „Слънчева лъка” и за прекратяване на съсобственост между Община  Айтос и физическо лице в ПИ № 650, в землището на гр. Айтос, местността „Слънчева лъка”.

  По предложение на Васил Едрев – кмет на Община Айтос, беше  прекратен  договор за концесия с предмет: „Управление и поддържане на Язовир „Алана” с  обща площ 11,761 дка, в землището на с. Пирне. Има и решение за обявяване на имот № 000389, с площ от 0,664 дка, в  землището на с. Карагеоргиево, местност „Маревица”, категория – IV, с начин на трайно ползване „изоставена нива”, за частна общинска собственост.

  Общинските съветници гласуваха и продажбата на 12 недвижими имоти - земеделски земи, частна общинска собственост, чрез провеждане на публичен търг с явно наддаване. Беше дадено предварително съгласие за промяна на предназначението на част от имот № 000948, в землището на гр. Айтос, за изграждане на пътна връзка до „Индустриален и бизнес парк -  Айтос”.

  НП

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72138
  gbp Британска лира GBP 2.21491
  chf Швейцарски франк CHF 1.72426
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder