Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  09:52Вторник

  28 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Таксиджии с куп искания към Община Бургас

  12-12-2019 0 416

  Снимка: faragency.bg

  Администрацията ще се изказва със становище

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Представители на „Браншова организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в България“ заляха с куп искания Община Бургас. Снежана Никова, председател на организацията е написала писмо, което бе разгледано в комисията по транспорт към Общински съвет – Бургас.

  В писмото таксиджиите посочват редица проблеми, за които смятат, че общинската администрация трябва да им помогне. На първо място искат маркировката ежегодно да се подновява по таксиметровите стоянки, да се оборудват с необходимите знаци – на някои стоянки липсвал знака за репатриране, на други, че е ТАКСИ стоянка. Таксиметровите шофьори поискаха и поставяне на еко тоалетни на по-големите стоянки.

  По тези въпроси отношение по време на комисията взеха Андрей Рунчев, директор на ОП „Транспорт“ и Иван Гюлев, началник на отдел „Безопасност и организация на движението“.

  Рунчев попита къде по-точно искат да се поставят еко тоалетни, чудно му бе например къде пред Водната палата ще се постави такава. Шефът на ОП „Транспорт“ посъветва шофьорите на жълтите коли да ползват градските тоалетни.

  Гюлев пък държеше да се разбере, че почти всички стоянки за таксита с изключение на улица „Васил Левски“ заради ремонтите, имат необходимите знаци. Освен това при добри атмосферни условия маркировките за такситата се пребоядисвали.

  Никова поиска от Община Бургас по-голям контрол срещу така наречените „копърки“. Имало голям брой таксиметрови коли, които шофират с изтекли разрешителни. Комисията й обясни, че контролният орган в случая е ДАИ, а не Община Бургас. Никова обаче настоя в такъв случай общината да е по-активна и да препраща на ДАИ сигналите за нерегламентирани таксиджии. От администрацията й отговориха, че редовно общината участва в съвместни акции при такива случаи.

  Председателят на браншовата организация припомни и неизпълнено решение на предния Общински съвет за обособяване на допълнителни стоянки и закриване на не необходими такива.

  Комисията все пак стигна до решение и предложи на Никова да се прецизира по-точно искането им, за да може Община Бургас да излезе със становище по проблемите им. Председателят на комисията Евелина Михалева обеща, че ще организира съвместна среща между таксиметровите шофьори и ДАИ.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.