Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:43Сряда

  24 Юли 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Търси се личен готвач

  09-02-2019 0 1098

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  „Семейство в Слънчев бряг търси да наеме за дома си личен готвач“. Това гласи обява, публикувана наскоро в един от специализираните сайтове за обяви. „Работата се състои в приготвяне на храна за семейството, съобразено с неговите вкусове и изисквания; опитът и познанията с вегетарианска кухня и здравословен начин на хранене са от голямо предимство; опитът като личен готвач и/или в реномирани ресторанти в България и чужбина е задължително изискване;“, гласи описанието на изискванията към бъдещия личен готвач. Екзотичната част от претенцията към шефа е, че онзи, който кандидатства за позицията, трябва да има възможност за пътувания и дълги командировки.  Работата е постоянна, като зимните месеци семейството прекарва в чужбина, а през останалото време в затворен комплекс в Слънчев бряг, обяснява бъдещият работодател.

  За разлика от много други обяви, тук е посочена и предлаганата заплата, която ще се получава при подписване на постоянен трудов договор и тя е в размер на 3000 лева. В нея още е уточнено, че разходите по командировките са за сметка на работодателя.

  От бърза справка отново сред обявите, в които се търси готвач, поне в онези, в които има обявена заплата, става ясно, че предлаганите пари за позицията в заведение  варират от 1100 до към 1600лева. Като в повечето от случаите възнаграждението не е обявено. Далеч повече пари се предлагат за  персонал на кораби – речни и  морски круизни. Там се плаща в евро и заплатите са от  1850 до  3500.

  При разглеждане на обявите за готвачи прави впечатление, че работодателите от региона още не са се активирали за летния сезон. Те или разчитат на това, че са си запазили шеф-готвачите през зимата, плащайки им заплата, или пък  по тяхна преценка е още рано да се мисли за активния летен сезон. Повече обяви за тази професия има пуснати за Северното Черноморие, отколкото тук, на юг.

  Същевременно, чрез системата на Агенцията по заетостта за работа в чужбина – Eures, в момента се търсят готвачи за Германия. Също така и обслужващ персонал в кухня. Обявите изтичат на осми март. А обявените заплати са в размер  на 1600 - 2100 евро. Единствената сериозна претенция е, че трябва да се знае немски на приемливо ниво.

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.7505
  gbp Британска лира GBP 2.17726
  chf Швейцарски франк CHF 1.78046
   
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.