Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:38Сряда

  20 Юни 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 20° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Търсят строител на спортен комплекс в най-голямото айтоско село

  12-11-2017 0 5157

  Снимка:

  Карагеоргиево ще е първото населено място в общината с комплексно спортно съооръжение

  Тези дни младата половина на Карагеоргиево е в особено приповдигнато настроение. Тема номер едно в най-многолюдното айтоско село е проектът за спортен комплекс - първият в общината. Проектът касае реконструкция на част от свободното дворно пространство на ОУ „Св. св. Кирил и Методий", което ще се обособи в „Многофункционален спортен комплекс в с. Карагеоргиево“. Обявена е обществена поръчка за изпълнител, за обекта има изготвен инвестиционен проект във фаза „Технически“ и е издадено Разрешение за строеж от Главния архитект на Община Айтос. С проектното решение се осигурява достъпност на средата, обезопасяване на дворното пространство на основното училище, както и изграждането на многофункционален спортен комплекс. Прогнозната обща стойност, без ДДС е 367 000 лв. Според заданието, изпълнителят ще трябва да изгради ново баскетболно игрище с необходимата около него свободна зона. Нови баскетболни кошове, каучукова ударопоглъщаща и противохлъзгаща настилка са предвидени за игрището. Ново ще е и игрището за волейбол със стандартни размери и най-модерна настилка. Между двете нови игрища ще се изгради и едно игрище за футбол с размери 25 на 15 м с подвижни футболни врати и с покритие от изкуствена трева, зелена, с бели очертания. Комплексът ще включва и фитнес на открито – фитнес-площадка със станция за коремни преси, успоредка, тройна и двойна висилки, тройна стена с каучукова настилка.

  В южната част на училищния двор ще бъде изградена писта за бягане с маркировка на всеки 10 м и обща дължина от 70 м. В северната част на спорната площадка ще бъдат  изградени три трибуни, ще има и нов основен пешеходен подход от училището към спортната площадка.

  С реконструкцията се предвижда и изграждането на рампа за хора в неравностойно положение, разположена в западната част на двора. Цената за изграждането и качеството са основни критерии за оценка на офертите. Срокът за получаване на офертите или заявленията за участие е до 17 часа на  27 ноември т.г. Офертите ще бъдат отворени от назначената комисия на 28 ноември в 11.00 часа в Община Айтос.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.69571
  gbp Британска лира GBP 2.23031
  chf Швейцарски франк CHF 1.70057
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.