Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:58Неделя

  17 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  
  събеседник

  Театърът и киното е това, което правя с любов

  Аз общувам с хора, които са в неравностойно положение. За тях допирът с изкуството е много силен, споделя младата актриса

  30-06-2018 0 663

  Луиза Григорова – Макариев:
  Снимка:
  Интервю на Димитър Илиев

  Луиза Григорова е родена на 7 юни 1990 година в Перник. Зодия „Близнаци”. Дъщеря е на Ивет Григорова – шеф на Модна агенция „Ивет фешън”. Едва 14-годишна тя печели кастинг, набиращ модели за работа в Тайван в модната агенция на майка й без нейно знание. Позната е като лице на „М-тел“, сега А1 „Андрюс”. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Пламен Марков. Добива популярност с ролята на Алекс в сериала „Стъклен дом”, Яна от „Дървото на живота”, и д-р Вяра Добрева в „Откраднат живот”. Играе в Малък градски театър „Зад канала”. През 2017 година се омъжва за режисьора Мартин Макариев.

  Неотдавна гостува в Бургас с постановката „Бел Ами”от Ги дьо Мопасан, сценична версия на Юри Дачев с режисьор Бина Харалампиева. А защо Луиза Григорова се определя като маркова актриса, ще разберете от това интервю, което даде за читателите на „Черноморски фар”, час преди началото на спектакъла.

   

  - Луиза, имате ли спомен или преживяване, свързано с Бургас, което разказвате винаги с удоволствие?    

  - Спомени много, но те не са свързани с театъра. Незабравими преживявания имам от бургаския фестивал „Спирит”, на който идвах всеки път. Това беше любимият ми фестивал, свързвам го със много емоции и щури купони. Като цяло аз съм си почитател на Южното Черноморие. Винаги предпочитам тази част от морето, когато идвам на почивка.

  - Ако Ви поканят на гастрол в бургаския театър, ще приемете ли? 

  - Разбира се, че ще приема. Няколко мои колеги са идвали на гастрол, репетирали са с бургаската трупа и са много доволни. Но всичко с времето си. Ще ми бъде приятно.

  - Професионалната Ви кариера започва от модния бизнес. После идва киното, театъра. Кое е това, което Ви дава по-голяма сигурност днес?  

  - Точно това са професии, които не дават никаква сигурност. Сигурност ми дава вярата, че нещата ще се случат и развият по най-добрия начин за мен. Може би така е по-интересно… (Усмихва се).

  - Кога Ви беше по-трудно – на първия театрален дебют или на първия изпит в Академията?

  - По-труден ми беше дебютът, чувствах се притеснена. Докато на първия изпит залогът не беше чак толкова голям. Мислех си, че ако ме скъсат – ще опитам отново.

  - Завършвате актьорско майсторство в класа на проф. Пламен Марков. Често пъти колеги са се шегували като са казвали, че от неговите класове излизат маркови артисти, за маркови спектакли. Смятате ли, че ролите, които играете сега, минават за маркови?

  - Ами да! (Смее се).  Това е готина шега, но във всяка шега има известна доза истина. Факт е, че от класовете на Марков излизат много приятни актьори и преди години, и сега. Така че ролите, които играя в момента много ме задоволяват … Все маркови! (Продължава да се смее).

  - Разчитам на чувството Ви за хумор. А лукс ли са марковите питиета за повечето български актьори?

  - С чувство за хумор си е абсолютен лукс (Смее се). Добре е, че има други допълнителни работи, които ни се случват, че иначе… и чувството ни за хумор ще изчезне.

  - Носите в себе си чисто българска красота. Мислите ли, че образи като Милкана от „Майстори” на Рачо Стоянов, „Албена” на Йовков, „Боряна” и ред други биха паснали на Вашия натюрел?

  - Вижте, аз съм човек, който обича България, затова съм и тук. Силните български жени, силната балканска чувствителност много ми допада, но не аз определям кой да играе и кой не. Дано някой режисьор след като прочете това интервю се замисли и да вземе да ми повери тези роли. Все пак Ви благодаря за хубавия въпрос, има хляб в него. (Смее се).

  - Миналата година спечелихте приза „Жена на годината“, в категория – актриси. Това даде ли Ви нужното самочувствие на успяла млада актриса?

  - Не мисля, че наградите са нещо, което създава самочувствие. Самочувствието идва от публиката. Тя да е доволна от това, което правим, а не от наградата, която ти е присъдена.

  - А кои актьори останаха неосветени от светлината на прожекторите?

  - Не знам! Зависи как ще изиграем картите си. Много актьори, които сметнаха, че телевизията е само халтура, загубиха популярност, останаха в сянка. Но за младите актьори днес е голям плюс, това че участват в телевизионни проекти, не като водещи, а като участници във филми и сериали. Всяка една крачка ги изкачва нагоре.

  - Към кого изпитвате по-голям респект – към един популярен актьор или към този, който гледате на улицата?

  - Респектира ме този, който гледам на сцената и екрана, независимо от това дали е популярен, или прави първите си стъпки на улицата.

  - Винаги ли завистта в театъра наричате благородна завист?

  - Не мисля, че завистта е благородна, особено между колеги. Благородна е между хората, които много се обичат. Всяка друга завист си е завист и нищо повече.

  - Ако пред Вас стоят много пари, нова роля и холивудска звезда, към какво ще посегнете?

  - Първо ще посегна към холивудската звезда, а това означава нова роля и пари (Смее се).

  - Много Ваши по-възрастни колеги са споделяли: ние работим не за пари, работим за едното ръкопляскане, за едната усмивка. Така ли мислят и младите актьори днес?

  - Театърът и киното е това, което правим с любов – убедена съм! Това е най-голямото удоволствие за актьора, но парите са неизбежна част от живота ни, не може без тях. Ако ми се предложи роля за по-малко пари, бих я приела, няма как, така стоят нещата. Ето защо трябва да се намери балансът. Нямам нищо против хем да бъда много богата, хем да работя това, което най-силно желая.

  - Казвали сте, че в киното Ви се иска да пресъздадете образа на Лили Иванова. Наистина ли има проект за такъв филм?

  - Веднъж го казах в едно интервю и настъпи голяма истерия (Смее се). Няма такъв проект. Ваши колеги са ме питали коя българска личност бих се радвала да изиграя и аз отговорих – Лили Иванова. Интересно е да влезеш в нейната кожа. Само не знам кой ще пее песните (Смее се).

  - Както казахте в началото, започвате работа като модел. Защо в конкурсите за красота понякога има нещо грозно зад кулисите?

  - Може би защото невинаги в тези конкурси е ставало въпрос за красота… (Смее се). Понякога и това го има за съжаление.

  - Кое е по-важно за Вас – красотата, голотата или талантът?

  - В крайна сметка ние сме актьори. Работим както с красота и тяло, така и с талант. Общо взето, много се откриваме пред публиката. Така че всичко трябва да се използва от нас, колкото и брутално да звучи това.

  - Възможно ли е красотата да се поддържа с усмивка?

  - Красотата идва отвътре, от това, което чувстваш. Ако всичко се развива правилно и е за добро, усмивката сама изгрява на лицето.

  - Ангажирате ли се с много благотворителни проекти? Ще задам въпроса така – възможно ли е бедността и болката да се понасят по-леко, когато има допир с изкуството, или това са само думи, думи…..?

  - Възможно е! Аз комуникирам с хора, които са в неравностойно положение и виждам, че допирът с изкуството за тях е много силен. Това не са празни приказки.

  - Вашите фенове имат ли възраст и с какво Ви зареждат срещите с тях?

  - Тийнейджърите са най-големите ми фенове. Те са влюбени в мен. Когато се опитам да им дам някакъв положителен пример, да ги науча на нещо, виждам как това попива в тях. Това ме зарежда и ми доставя огромно удоволствие.

  - Преди една година сключихте брак с режисьора Мартин Макариев. Какво разбрахте за себе си – един за друг ли сте родени? 

  - Да! Това беше брак по любов, а не защото съм била бременна. Разбрахме, че сме един за друг и решихме да го узаконим за изненада на много хора. Влюбих се, когато снимахме заедно. По-късно разбрах, че той е човекът – енциклопедия, може да научиш всичко от него и е страшно добър. Мога да продължа, но няма да ни стигне времето. (Смее се).

  - Накъде гледате повече днес - към киното и театъра или към дома и семейството?

  - За нас това е едно и също. В професионален и личен план гледаме в една посока.

  - И един последен въпрос. Освен пред публиката, пред какво друго се прекланяте днес?

  - Пред много неща се прекланям, но най-вече пред истинността, защото ми писна от това всички да са фалшиви.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника

  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder