Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  00:59Сряда

  18 Септември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Теньо обжалва присъдата си за убийството на Ивета

  13-05-2019 0 2075

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  Уж разкаялият се за убийството на Ивета Теньо Енчев обжалва присъдата си. Той бе осъден на 25 години затвор за това, че на 16 юни миналата година около 20:00 часа вечерта в Айтос преби до смърт Ивета Тенчева, с която живеел на семейни начала. Смъртта на младото момиче настъпи по изключително мъчителен начин, а убийството е извършено по особено жесток начин.

  Първоинстанционният съд му наложи доживотен затвор при първоначален строг режим, но присъдата му бе редуцирана с 1/3 заради това, че делото ми премина по съкратеното съдебно следствие. През цялото време 28-годишният пандизчия се разкайваше за постъпката си. Самият той не обжалва мярката си за неотклонение, а в същинското дело разправяше как ще приеме всяка присъда и че животът за него без Ивета е безсмислен.

  Той бе осъден и да заплати на сина им Атанас, който бе пряк свидетел на убийството, кръвнина от 200 000 лева, а на майката на убитата Ивета – 150 000 лева.

  В заседанието пред Апелативен съд – Бургас защитникът му поиска назначаването на две нови експертизи – съдебно-медицинска и комплексна съдебнопсихиатрична и психологическа. Съдът обаче не уважи искането с мотива, че не са налице основания за тях, тъй като експертите са дали отговори на всички въпроси, свързани с причината за смъртта на Ивета. Още по време на делата адвокатът на Теньо намекваше, че е възможно от „Бърза помощ“  да са се забавили с реакцията и именно затова момичето да е издъхнало по-късно в УМБАЛ-Бургас.

  Служебният защитник поиска от съда да промени квалификацията на обвинението в по-лека и разви тезата за причинена смърт по непредпазливост, вследствие на тежка телесна повреда. Защитата пледира и за намаляване на присъдените обезщетения за причинените неимуществени и имуществени вреди.

  Прокурорът от Апелативна прокуратура и особеният представител на малолетното дете на починалата намериха обжалваната присъда за обоснована и законосъобразна и настояха тя да бъде потвърдена.

  „Жертвата е изживяла ужаса на неминуемата си смърт и то продължително време“, подчерта държавният обвинител.

  Той определи подсъдимия като „свирепа личност“ и посочи, че според свидетелските показания и данните по делото е категорично ясно, че жената е била обект на ежедневен тормоз от Теньо Енчев. Причината за смъртта й е категорично доказана и е следствие на масирания и жесток побой, което говори за пряк умисъл в действията на мъжа.

  „Паднала е на пода, но той не е спрял. Знаел е, че ще настъпи смъртта й и се е отнесъл с безразличие“, подчерта прокурорът и допълни, че наказанието е правилно и съобразено с тежестта на извършеното престъпление.

  Апелативен съд – Бургас счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе в законовия срок.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.