Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:50Неделя

  17 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Три айтоски училища искат дофинансиране за маломерни паралелки

  29-08-2018 0 1089

  Снимка:

  Общо 60 ученици не достигат за норматива

   

   

  На основание на Наредба за финансиране на институциите в системата на предучилищното и училищното образование от 10.10.2017 година и Закона за предучилищното и училищното образование, преди 15 септември, Общинският съвет в Айтос ще обсъжда и гласува решение за дофинансиране на маломерни паралелки и групи в училищата и детските градини на територията на община Айтос за учебната 2018/2019 година. Според норматива за минимален брой ученици, в една класна стая, от І до ІV клас, учениците трябва да са най-малко 16, а от V до ХІІ клас - най-малко 18.

  Дофинансирането се налага поради по-малкия брой ученици в три общински училища, в селата Тополица, Карагеоргиево и Пирне. Общо 60 са децата, които не достигат в тези училища, за да бъде покрит нормативът, стана ясно от докладните записки на директорите. Ако съветниците одобрят предложението на кмета Васил Едрев на заседанието си на 30 август тази година, при изготвяне бюджета на Община Айтос за 2019 година, ще бъдат заложени необходимите средства за дофинансиране на 7 маломерни паралелки в ОУ "Светлина" - село Тополица с недостиг от 32 ученици, 5 паралелки в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" с. Карагеоргиево с недостиг от 26 ученика, и 2 паралелки в ОУ "Христо Ботев" - село Пирне, където не достигат само двама ученици.

  До кмета е изпратена и докладна записка от директора на детска градина "Пролет" - Айтос във връзка с необходимостта Съветът да вземе решение и да утвърди функционирането на смесена полудневна група с 9 деца във филиала на детското заведение в село Поляново, тъй като децата там са с три по-малко от норматива.

  НП

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder