Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:27Сряда

  12 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Туристи се жалват от недобра хигиена в хотелите

  03-08-2018 0 528

  Снимка: Борислав ПЕНКОВ

  Дона МИТЕВА

  От недобра хигиена в местата за настаняване, са най-честите оплаквания, постъпили това лято на горещите телефони на министерството на Николина Ангелкова. Другият голям дял от обажданията касае плажовете. Те са по-често от туристи – традиционалисти, които не  намират например зоната за свободно плажуване на същото място, където е била предната година или се съмняват в нейната големина.

   „Прави впечатление, че клиентите са все по-информирани за това какво трябва да получават за съответната категория място за настаняване или услуга според Закона за туризма“, коментират от пресцентъра на Министерството на туризма по повод запитването на наш репортер за видовете оплаквания, които се получават на горещите телефони.

  Сигналите за нередности през този летен сезон са по-малко в сравнение с миналата година. Това сочи информацията от ведомството, събрана от   двата горещи телефона, на които туристите – родни и чужди могат директно да се жалват на онези, които отговарят за продукта.

  „Най-често хората се притесняват и за размера и мястото на свободната зона по плажовете. Някои туристи не я намират там, където я помнят от предишно посещение“, обясняват от министерството.

  Разполагането на свободната зона на даден плаж обаче е според виждането на концесионера или наемателя. Важното е тя да е минимум 50% според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Всеки турист може да се настани на нея, без да плаща каквото и да било, уточняват от ведомството.

  Проверките, които се правят са планови и по сигнали. В някои случаи потребителите смятат, че всичко, което касае Черноморието, е от компетенцията на Министерството на туризма. Ведомството например не премахва преместваеми обекти - това е в прерогативите на местната власт.

  Това лято са повече съвместните проверки с другите институции. Правят се  заедно с КЗП, МОСВ, НАП, ДНСК, РЗИ, Морска администрация и др., за да може всяка институция според правомощията си да реагира                         на място.

  „На горещите телефони получаваме и положителни отзиви за свършената работа – за проверките ни например в Слънчев бряг, Бургас, Поморие, които направиха почивката на туристите по-приятна“,  хвалят се от Министерството на туризма.

  Например учителка от София само преди дни е похвалила работата на концесионер на плаж в Китен. Жената благодари на туристическата администрация, на общината и на бизнеса за работата им и че е успяла да си почине за десет дни след тежката учебна година.      

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71881
  gbp Британска лира GBP 2.16765
  chf Швейцарски франк CHF 1.73882
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder