Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  02:09Неделя

  16 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Само един чужд милионер е кацнал на бургаското летище за сезон `2018

  26-11-2018 0 1009

  Снимка: Борислав ПЕНКОВ

  Туристическият сезон става все по-труден. Няма го туристът, който е средна класа или над средната. Парадоксален е фактът, че през изминалия сезон на бургаското летище е кацнал един чуждестранен милионер, който е останал да пренощува в наш хотел. Стоял е в петзвездното чудо на родния туризъм до 3.45 часа, колкото да се освежи и е излетял за друга дестинация. Това стана ясно по време на първата работна среща на хората, заети в сферата на туризма по Южното Черноморие. Тя се проведе по идея на Бургаската туристическа камара и „Рафаел – инфо – култура и туризъм“, което е сдружение за развитието на икономиката, туризма в цяла България.

  На срещата се обърна внимание на изминалия пъстър летен сезон и опитите да се пробива на нови пазари. Коментираха се концесиите на плажовете и вредата, която се нанася чрез тях на бранша. Споделен бе и опит от страна на хотелиери и собственици на места за настаняване. Потърси се и мястото на общините в общата кауза за подобряване на туристическия продукт.

   

   Мечтаните китайски и индийски пазар

   

  Тенденциите и проблемите, които бяха очертани от реалния бизнес до голяма степен се разминават с онова, което принципно се коментира от Министерството на туризма. В началото на вече отишлия в миналото сезон `2018 министър Ангелкова коментира: „Туристи от далечни пазари като Индия и Китай все по-често избират България като дестинация“. Това тя каза на 14-то туристическо изложение „Уикенд туризъм" и допълни: „Страната ни работи активно за привличането им - например китайските туристи с издадени шенгенски визи могат да идват у нас, без да е необходимо да им се издават български визи“.

   Факт е, че индийските туристи, пътуващи на далечни дестинации, са известни като едни от най-платежоспособните туристи в света. Въпреки това твърдението на министърката събуди дебат и смях сред хотелиери и туроператори от Бургаско.

  Албина Вайбл, офис мениджър в голяма фирма, която от няколко години се опитва да привлича индийски туристи по българското море е категорична: „Индийците са много капризни туристи. Те са твърде взискателни за храната, не са склонни много да експериментират с чужда кухня. Взискателни са и по отношение на хотелите. Опитваме се да разработваме индийския пазар, имали сме по 2-3 групи, но с много усилия“, категорична е тя.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73312
  gbp Британска лира GBP 2.17714
  chf Швейцарски франк CHF 1.7379
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder