Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:25Вторник

  23 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 15° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Ученици блокират опасно кръстовище в Бургас

  30-11-2017 0 2345

  Снимка:

   Учениците от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ ще блокират за малко опасното кръстовище на бул. „Стефан Стамболов“ и ул. „Дунав“, намиращо се в съседство на училището. Основен организатор на събитието, което е планирано за петък по обяд, когато се сменят двете смени, са учениците от класа на нелепо загиналия преди дни техен съученик Костадин Джардов. Десетокасникът бе пометен от джип на пешеходната пътека на село Атия, на път за училище.

  В деня, обявен за борба със СПИН – 1 декември, наред с проявите в тази посока, част от гимназистите ще затворят за малко кръстовището, поставяйки цветя и носейки плакати. По този начин ще изразят своята гражданска позиция и ще приканят участниците в движението да бъдат толерантни и внимателни.

  „За проявата сме изпратили писма до Община – Бургас и до полицията. Кръстовището на бул. „Стефан Стамболов“ и ул. „Дунав“ е едно от опасните в града. Тук често ставаме свидетели на инциденти, защото въпреки светофара, правилата често не се спазват, както от страна на автомобилистите, така и от страна на пешеходците“, коментира своите лични наблюдения директорката на професионалната гимназия Павлина Градишка.

  По време на разминаването на двете смени в трите училища: Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето”, Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника и гимназията по туризъм, които са в съседство около това кръстовище, се струпват близо 2 500 ученици. А наличието на места за бързо хранене от двете страни на булеварда е сериозна предпоставка за опасни ситуации не само по обяд, но и по време на междучасията, когато времето на учениците е ограничено и те бързат да си купят храна.

  По думите на директорката самото струпване на толкова ученици на едно място е предпоставка не само за транспортни инциденти, в които, разбира се, невинаги виновните са те, а и за допълнително повишаване на градуса на агресията. Дори миналата година се бе стигнало до сбиване на ученици от Механото и ТОХ-а. Затова предложението, с което излизат ученици и преподаватели, е в този район да има постоянно полицейско присъствие. „Едно такова присъствие ще има дисциплиниращ ефект както върху участниците в движението, така и върху самите ученици, които ще внимават повече в отношенията помежду си“, уверена е Градишка.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.70398
  gbp Британска лира GBP 2.21994
  chf Швейцарски франк CHF 1.71204
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder