Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:37Четвъртък

  05 Декември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Ученици от Несебър почетоха загиналите при катастрофи

  18-11-2019 0 541

  Снимка:

  С решение на Асамблеята на ООН от 26 октомври 2005 г. всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

  С провеждането на инициативи на този ден се цели: да си спомним за загиналите и изразим съпричастност към мъката на семействата за понесените загуби; да се отбележи дейността на участващите в ликвидацията на последствията от пътнотранспортните произшествия: служителите от бърза медицинска помощ, лекарите, медицинските сестри, служителите от полицията, пожарникарите, консултантите и др., които ежедневно се сблъскват с бедствията, причинени от пътнотранспортните произшествия и изпитват върху себе си тяхното влияние.

  Статистиката показва, че от началото на годината загиналите при ПТП у нас са 511 души, а децата сред тях са почти колкото един клас.

  За да отбележат Световния ден за възпоминание на жертвите при ПТП ученици от СУ „Любен Каравелов“ от V б и VI в клас, с класни pъководители Соня Дамянова и Таня Кехайова, проведоха открито занятие по безопасност на движението, като припомниха най-важните правила за пресичане на пътното платно и поведение в различни пътни ситуации.

  На децата бе обяснено, че безопасността на пътя е споделена отговорност, изискваща ново отношение, култура и толерантност между всички участници в движението След това учениците положиха цветя на пешеходната пътека на ул. „Иван Вазов“ и с едноминутно мълчание почетоха жертвите на ПТП. За проявата децата бяха подготвили табла и баджове, а някои от тях носеха светлоотразителни жилетки. На занятието присъстваха и родители на петокласниците, които раздадоха на учениците светлоотразителни ключодържатели.

  С цел опазване живота и здравето на децата на пътя, в часовете на класа, ежемесечно се провеждат занятия, касаещи различни аспекти на поведение и информираност на учениците като участници в пътното движението.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.