Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  06:05Сряда

  15 Август 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 20° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Учениците от Френската в Бургас излязоха в Европейско междучасие

  14-02-2018 0 1184

  Снимка: Борислав Пенков

  Учениците от ПГРЕ „Г.С. Раковски“ излязоха в европейско междучасие, като в него те се срещнаха с евродепутата Светослав Малинов. Срещата е резултат от контакта, който ръководството на гимназията осъществи с неговия екип. Бургаското училище е част от проекта „Европейско междучасие“, който господин Малинов за поредна година провежда в подкрепа на позицията за въвеждането на гражданското образование като отделен предмет в системата на средното образование. Инициативата има за цел да популяризира Европейския съюз и по-специално дейността на Европейския парламент сред по-млада аудитория, както и да запознае учениците с правата и възможностите, които имат като граждани на Европейския съюз. 

  Ние имаме и друга причина да потърсим контакт с него. В ПГРЕ са в ход два проекта по програма „Еразъм+“. Първият е на тема „Европа - нашият общ проект“, а вторият - „Миграцията в Европа – да споделим различията и да продължим напред“. Тематиката им визира приоритети на нашия съюз и на българското председателство – бъдещето на Европа и миграцията на „стария “ континент“, заяви директорът на гимназията Радостина Георгиева.

  Съвместно с партньори от Белгия, Италия, Испания, Люксембург, Норвегия и Франция,  възпитаниците  ще се запознаят с историята, постиженията и предизвикателствата пред ЕС. Те ще участват в импровизирани телевизионни дебати и парламентарни сесии, ще посетят европейските институции и ще представят своите идеи за нашето бъдеще.

  Срещата с господин Малинов поставя началото на дискусия с учениците за проблемите, пред които е изправен Европейският съюз, както и възможностите, които той предоставя на младите хора.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ползвате ли "зелената зона"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71474
  gbp Британска лира GBP 2.19018
  chf Швейцарски франк CHF 1.73113
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.