Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  23:59Понеделник

  18 Юни 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 22° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Училище "Васил Левски" в Бургас изпълни успешно трансграничен проект

  13-06-2018 0 366

  Снимка:

  Директорът на ОУ „Васил Левски“ гр. Бургас г-жа Венелина Андреева с удовлетворение обяви, че изпълнението на проект „Съвместни инициативи на учениците от двете страни на границата за опазване природното богатство на Странджа планина“ в изпълнение на проектно предложение № CB005.1.12.082 и Договор № РД-02-29-49 / 20.03.2017 е във финалната си фаза. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез програма Interreg-IPA CBC България -Турция 2014-2020.

  Успешно бе разработена Програмата за дейността на клубовете по интереси. Отпечатани и доставени учебни помагала, бяха предоставени на 40 участника в 4 клуба. Доставено бе качествено и в срок предвиденото обзавеждане и ободудване. Интересът към провежданите занимания в клубовете бе много голям сред учениците от IV и V клас. Проведоха се и изнесени сред природата занимания, които оставиха незабравим спомен сред учениците. Вълнуващо бе преживяването им по време на проведените еко турове. Напълно функциониращ е новосъздадения уебсайт www.ecoclub-bgtr.eu.

  В изпълнение на Дейност 8 на 17, 18 и 19 май 2018 г. в гр. Селиолу (Република Турция) се проведе конкурс и изложба на предмети, създадени от природни материали. Преподаватели от ОУ „Васил Левски“ и обучители на клубовете по интереси посетиха Основното училище в гр. Селиолу и представиха изработеното от българските ученици. На 04 юни 2018 г. бе проведено информационно събитие „Отворен ден“. Тази дейност предостави възможност на учениците да споделят натрупания опит и задълбочените познания пред обществеността, свързани с опазването на природата и устойчивото използване на природните ресурси, научени чрез изпълнението на проектните дейности, както и ползите от тясното трансгранично сътрудничество и партньорство. Дава се шанс на младите еколози да получат признание и поощрение за тяхната работа, възможност да бъдат разпространени послания за значението на участието на деца в процеса на устойчиво развитие и опазване на природата на публични места.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.68417
  gbp Британска лира GBP 2.23128
  chf Швейцарски франк CHF 1.69277
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.