Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  02:51Сряда

  20 Юни 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 20° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Училище "Васил Левски" в Бургас изпълни успешно трансграничен проект

  13-06-2018 0 379

  Снимка:

  Директорът на ОУ „Васил Левски“ гр. Бургас г-жа Венелина Андреева с удовлетворение обяви, че изпълнението на проект „Съвместни инициативи на учениците от двете страни на границата за опазване природното богатство на Странджа планина“ в изпълнение на проектно предложение № CB005.1.12.082 и Договор № РД-02-29-49 / 20.03.2017 е във финалната си фаза. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез програма Interreg-IPA CBC България -Турция 2014-2020.

  Успешно бе разработена Програмата за дейността на клубовете по интереси. Отпечатани и доставени учебни помагала, бяха предоставени на 40 участника в 4 клуба. Доставено бе качествено и в срок предвиденото обзавеждане и ободудване. Интересът към провежданите занимания в клубовете бе много голям сред учениците от IV и V клас. Проведоха се и изнесени сред природата занимания, които оставиха незабравим спомен сред учениците. Вълнуващо бе преживяването им по време на проведените еко турове. Напълно функциониращ е новосъздадения уебсайт www.ecoclub-bgtr.eu.

  В изпълнение на Дейност 8 на 17, 18 и 19 май 2018 г. в гр. Селиолу (Република Турция) се проведе конкурс и изложба на предмети, създадени от природни материали. Преподаватели от ОУ „Васил Левски“ и обучители на клубовете по интереси посетиха Основното училище в гр. Селиолу и представиха изработеното от българските ученици. На 04 юни 2018 г. бе проведено информационно събитие „Отворен ден“. Тази дейност предостави възможност на учениците да споделят натрупания опит и задълбочените познания пред обществеността, свързани с опазването на природата и устойчивото използване на природните ресурси, научени чрез изпълнението на проектните дейности, както и ползите от тясното трансгранично сътрудничество и партньорство. Дава се шанс на младите еколози да получат признание и поощрение за тяхната работа, възможност да бъдат разпространени послания за значението на участието на деца в процеса на устойчиво развитие и опазване на природата на публични места.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.69571
  gbp Британска лира GBP 2.23031
  chf Швейцарски франк CHF 1.70057
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.