Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  13:08Неделя

  18 Ноември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Училището по дървообработване си взема имотите

  14-11-2017 0 1183

  Снимка:

   Докладна записка от кмета Димитър Николов за отправяне на искане до Министерски съвет на Република България за безвъзмездно прехвърляне в собственост на Общината на имоти-държавна собственост, предоставени на Професионална гимназия по дървообработване „Георги Кондолов“ – град Бургас, е постъпила за разглеждане на следващото заседание на малкия парламент.

  Да припомним, че още през 20011 година училището стана общинско и движимите вещи, предоставени на ПГД „Георги Кондолов“ бяха безвъзмездно прехвърлени в собственост на Общината.

  Но за имотите, ползвани от професионалната гимназия, към настоящия момент няма проведена процедура за прехвърляне в собственост на Община Бургас. Същите са публична държавна собственост, с предоставени права на управление на Министерството на земеделието, храните и горите.

  От земеделския министър е дадено съгласие да се отнеме от министерството правото на управление върху гореописаните имоти.

  В писмото му е посочено, че ситуацията, при която училището е на общинско финансиране, а имотите, които ползва, са държавна собственост, е неблагоприятна както за министерството, така и за Община Бургас, и не дава възможност за пълноценно управление на предоставената собственост.

  Затова се стартира процедура по прехвърлянето им. Като начало ще бъде отправено искане до Министерски съвет на Република България, чрез областния управител на област Бургас, за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост на Община Бургас върху държавните имоти, придружено с въпросното решение на Общински съвет – Бургас, което трябва да бъде взето на следващото заседание.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72381
  gbp Британска лира GBP 2.21373
  chf Швейцарски франк CHF 1.71099
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder