Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:59Четвъртък

  19 Септември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Учители получиха своето признание в навечерието на 24 май

  22-05-2019 0 1127

  Снимка: Борислав ПЕНКОВ

  Дона МИТЕВА 

  С много цветя, с „ Върви народе възродени“ и „Многая лета“ започна празника за учителите в навечерието на 24 май. В своето поздравително слово кметът Димитър Николов подчерта, че има два празника, в които градът участва с удоволствие и масово се празнуват. Това са  6 декември - Деня на  Св. Николай Чудотворец и 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. „ Това означава, че бургазлии много обичат своя град и  другото по-важно е, че бургазлии почитат науката, знанието, прогреса и  отдават внимание и значение на  хората, които го  прилагат – това сте вие преподавателите. Това е много ценно, защото една нация ако няма в  себе си закодинара амбицията да се  развива и усъвършенства – няма бъдеще“, каза в своето поздравление на традиционната среща, организирана от Община Бургас с заслужили педагози.36 детски градини и 15 училища бяха наградени.

   „Всяка година празника идва с блясъка на своята тържественост, защото почитаме нашия език, и нашата култура. Благодаря ви, че сте се посветили на образованието. Пожелавам ви да бъдете специалния човек за своите ученици, добрия късмет за тях“, поздрави учителите зам. кмета Йорданка Ананиева.

  Кметът Димитър Николов си пожела представителите на висшите учебни заведения в този празничен момент да се множат.   А избраните учители в празничното тържество той оприличи като „диаманта на короната на Бургас“.

  Първо място бе присъдено на педагогическата колегия на  математическата гимназия за класирани 65 ученика, участвали в 14 направления на Националните кръгове на олимпиади  през учебната година. Освен грамотата,  училището получава от общината изцяло обновяване на 10 класни стаи. Второто място бе за  ПГ за романски езици „Георги С. Раковски“, за проявен висок професионализъм при подготовката и излъчването на ученици, участници в национални кръгове на олимпиади.  28 ученика са участвали в пет направления. За училището има от Общината оборудване и обзавеждане на десет кабинета. Третата награда си поделиха две училища – ПГ за чужди езици „Васил Левски“ и НЕГ „Гьоте“. За тях Общината отпуска по един комплект презентационна техника.

  Поощрителните награди бяха за АЕГ „Гео Милев“,Търговската гимназия,ПГТ „Проф.д-р Асен Златаров“,ПГМЕЕ, ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, СУ „Св.св. Кирил и Методий“, СУ „Димчо Дебелянов“, ОУ „Георги Бенковски“, ОУ „Найден Геров“, ОУ „Антон Страшимиров“.

  Инж. Виолета Илиева, началник на Регионалния инспекторат на образованието поздрави присъстващите учители и връчи седем грамоти на „Неофит Рилски“ на образователното министерство.

  Преди броени дни Бургас бе удостоен със званието „Град на знанието“ - в тази връзка за първи път почетния знак на РУО бе връчен не на образователна  институция, а на кмета Димитър Николов. Както Илиева се изрази „Личност, която е моторът и генераторът на много идеи и която личност следи изпълнението на всички дейности. Така, че всичко, което е направено в Бургас да стане национална  политика“.

  Специално признание получиха и представителите на двата учителски синдиката. Констаннин Янков и Огнян Маринов.

  На тържеството присъстваха депутатите Диана Саватева, Димитър Бойчев, Иван Алексиев, зам.областният управител проф. Севдалина Турманова, председателя на ОбС Костантин Луков и др.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.